fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

Ministar odbrane poručuje: Poseta KiM velika je međunarodna pobeda Vučića!

Foto: Profimedia
Predsednik Srbije nalazi se u posetu južnoj srpskoj pokrajini

- Čitava međunarodna zajednica pa i Priština moraju da razumeju da je odnos prema predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj bezbednosti odnos prema Republici Srbiji - izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, ističući da je ta poseta velika međunarodna pobeda Vučića.

Povodom posete predsednika Srbije Kosovu i Metohiji, Vulin je rekao da je Vučić hrabar čovek koji uvek zanemari ono što se zove bezbednost i opasnosti koje mu lično prete i da je tako i ovoga puta.

- Situacija jeste veoma složena, mi budno pratimo šta se dešava na terenu u meri u kojoj je to moguće, s obzirom da mi u faktičkim smislu ne kontrolišemo teritoriju Kosova i Metohije, ali ćemo svakako učiniti apsolutno sve da ne dođe do bilo kakvog ugrožavanja bezbednosti predsednika Republike Srbije. Čitava međunarodna zajednica pa i Priština moraju da razumeju vrlo jednostavnu stvar, da je odnos prema predsedniku Vučiću i njegovoj bezbednosti odnos prema Republici Srbiji, i da sami biraju - poručio je Vulin.

O eventualnim rizicima tokom posete, ministar odbrane je istakao da oni uvek postoje.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Tanjug/​Sava Radovanović

- Uvek postoje ekstremisti koji bi iz bilo kog razloga mogli da ugroze posetu predsednika i njegovu bezbednost. To su svi oni kojima nije u interesu da se konačno postigne rešenje. Oni koji budu branili celovito i nezavisno Kosovo, njima je Aleksandar Vučić najveća pretnja i najveći neprijatelj, ali se Srbi na Kosovu i Metohiji iskreno raduju što im dolazi njihov predsednik - rekao je Vulin.

Komentarišući da su prištinske vlasti posle intervencije Vašingtona i Evropske unije, promenile odluku o zabrani predsedniku Vučiću da poseti Gazivode, Vulin je rekao da je poseta velika međunarodna pobeda predsednika Vučića.

- Predsednik Vučić je pokazao da je, za razliku od mnogih godina pre nego što je preuzeo odgovornost za upravljanje Srbijom, naša zemlja ravnopravan faktor u međunarodnoj političkoj areni. Ovo je bilo nezamislivo, da se velike sile stave na stranu Srbije i da kažu - morate da omogućite predsedniku Srbije da uradi baš to što je želeo, po planu koji je želeo i to je za nas već velika diplomatska pobeda i jasno je da su se stvari u međunarodnoj zajednici promenile, a nisu se promenile slučajno, već zbog upornog i strpljivog rada Vučića još od 2012. godine - zaključio je Vulin.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd