Skip to main content
Aleksandar Vulin

"Vreme je da stanemo na put širenju Albanaca": Vulin podržao ideju razgraničenja

Foto: Profimedia
Srbi na Kosovu imaju poverenja u svoju državu

Prvi put u našoj modernoj istoriji predsednik Aleksandar Vučić se izborio za to da imamo pravo na svoj interes, na svoj stav i da neko mora da se izjasni o našem stavu, pozitivno ili negativno, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Komentarišući to što je protivljenje ideji razgraničenja na istu stranu okupilo veoma "neobičnu" koaliciju, Vulin je istakao da smo do sada dobijali papir, na tom papiru bi pisalo šta ima da se ispuni, šta ima da se uradi, što su neke vlasti ispunjavale lakše, a neke malo teže, ali sve su ispunjavale.

- Sada prvi put imamo papir koji smo mi napisali, prvi put se mi pojavljujemo sa idejom, zahtevom, stavom da Srbija ima svoje interese i nećete dobiti sve, a da ne date ništa - naveo je Vulin.

Istakao je da svi tradicionalni neprijatelji Srbije i te kako prepoznaju šta je dobro za Srbiju i naravno da će biti protiv toga.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dragan Kujundžić

- Da li je dobro da Srbija konačno reši svoj problem, da se posveti samoj sebi i da nastavi da jača? Naravno da to za njih nije dobro i naravno da se neće obradovati u okruženju. Da li mislite da to može da bude neka velika sreća za Hrvatsku koja sebe doživljava kao regionalnog lidera da to više ne bude? Da li mislite da će biti neka velika sreća za Hrvatsku kada bude videla da je Srbija jasna, da zna koliko se proteže njena vlast, da nema više neprekidnih ucena i problema - naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, jedan od glavnih razloga zašto je za razgraničenje jeste činjenica da će, dokle god se to ne desi Albanci imati taktičku prednost da određuju kada će se izazivati sukobi i nestabilnost, kad god to njima odgovara.

- I mi ćemo uvek morati da reagujemo, mi kojima nije ni do rata ni do sukoba, uvek ćemo morati da budemo tu i da svu svoju politiku fokusiramo isključivo na to da odgovorimo albanskoj politici, umesto da mi zauzmemo, kao što je predsednik Vučić zauzeo, aktivan stav i krenuo napred - rekao je ministar Vulin.

HAOS U OPOZICIJI: Balša i Šule zaratili sa Piperom zbog Đilasa

Sada se, ukazao je, ceo svet opredeljuje prema Aleksandru Vučiću i prema Srbiji, a ne više da se mi opredeljujemo prema onome što drugi govore, traže ili žele.

- Konačno, prvi put u modernoj istoriji Srbije, Aleksandar Vučić se izborio za to da mi imamo pravo na svoj interes, na svoj stav i da neko mora da se izjasni o našem stavu, pozitivno ili negativno. Do sada, mi smo dobijali papir, na tom papiru piše šta ima da se ispuni, šta ima da se uradi, a neke vlasti su to ispunjavale lakše, a neke malo teže, ali sve su ispunjavale - poručio je ministar Vulin.

Upitan da prokomentariše da li Hrvatska svoje regionalno liderstvo zasniva na stvaranju antisrpske koalicije u regionu, ministar Vulin je istakao da je očigledno da se gde je pretežan uticaj velike Albanije, kao što je u Makedoniji, Crnoj Gori, dobrim delom i u Hrvatskoj, pravi koalicija protiv Srbije.

Kosovo
Kosovo
Foto: Profimedia

- Vreme je da se razgraničimo sa velikom Albanijom i da kažemo - dosta, do ovde ste stigli - smatra Vulin.

Oni koji su u Srbiji protiv toga, dodao je ministar Vulin, neka pošteno kažu da su za celovito i nezavisno Kosovo, koje ne može da se deli, koje će kontrolisati Priština i (premijer lažne države Ramuš) Haradinaj, i to je politički stav koji oni treba da izreknu.

- Ovi iz opozicije koji smatraju da celovito i nezavisno Kosovo treba da opstane, evo da im predložim, biće u ponedeljak velike demonstracije u Prištini onih koji su takođe, za nezavisno, celovito i suvereno Kosovo, pa mogu da im se pridruže. Neka idu sa njima, iste su im ideje - naglasio je ministar Vulin.

BRNABIĆ U TREBINJU: Srbija uložila u Republiku Srpsku više od 20 miliona evra za 4 godine!

Prema njegovim rečima, Srbi na Kosovu i Metohiji imaju poverenja u svoju državu i znaju da predsednik Vučić radi najbolje što može da se radi.

- Moramo uvek da razmišljamo o svim Srbima, ne samo o onima koji žive na prostoru Kosova i Metohije ili u Beogradu, već svim Srbima, gde god da oni žive i šta je najbolje za sve njih. A najbolje za sve njih je jaka država Srbija - istakao je ministar Vulin dodajući da nijedan Srbin ne bi mogao da živi na KiM da nema finansiranja i energije koju Vlada Srbije ulaže u pokrajinu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 10 Pogledaj sve komentare
Sonja's picture

Sonja

Vucic je uvek imao dobr ideje i realne tako da je i ja podrzavam

0 | 0
dasa's picture

dasa

Stacemo mi njima na put itekako.

0 | 0
Marko's picture

Marko

To treba cela evropa da uradi, jer ta sumanuta ideja albanaca ugrozava ceo kontinent.

0 | 0
Koko's picture

Koko

Zato je utvrdjivanje granica od presudne vaznosti.

0 | 0
Joko's picture

Joko

Razne ideje albanci imaju i sve su opasne.

0 | 0
Dragana's picture

Dragana

Da je Tadic navlasti, taj bi izasao u susret Albancima i ne bi nista trazio za nas narod.

0 | 0
Mario's picture

Mario

Ova vlast zeli da obuzda teritorijalne pretenzije Albanaca, a s druge strane, Sasa Jankovic bi im poklonio stolicu u UN.

0 | 0
Jelica's picture

Jelica

U ovom trenutku ideja razgraničenja je najbolja jer tako možemo da se izborimo i za prava Srba.

0 | 0
aleksej's picture

aleksej

Tako sto cemo dati deo teritorije. Mislim da je to odlicna ideja naseg Predsednika!

1 | 0
Laza's picture

Laza

Vreme je da se nadje resenje za Kosovo a razgranicenje je najbolji predlog.

0 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd