fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

Ministar Vulin: Srbe štiti samo jaka srpska država, sve ostalo su laži u koje više nemamo prava da verujemo

Foto: MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE
Sa prostora Zapadne Slavonije, za dva dana, proterano je 15.000 Srba, a ubijeno ili nestalo 283 Srba

Ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin se oglasio povodom 26 godina od operacije "Bljesak".

- Pre dvadeset šest godina ustaše su izvele akciju "Bljesak", početak planskog i sistematskog etničkog čišćenja Srba u Slavoniji. Kao i mnogo puta kasnije zaštita UN i međunarodnog prava se nije odnosila na Srbe. Srbe štiti samo jaka srpska država, a sve ostalo su laži u koje više nemamo prava da verujemo - izjavio je ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom 26 godina od operacije "Bljesak". 

- Sa prostora Zapadne Slavonije, za dva dana, proterano je 15.000 Srba, a ubijeno ili nestalo 283 Srba. Među njima 56 žena i osmoro dece. Do danas se ne zna ništa o sudbini 127 nestalih Srba. Tih 127 Srba su na spisku nestalih, onom istom spisku kojim Srbiji preti predsednik Hrvatske Zoran Milanović, i kaže da će usloviti EU integracije Srbije rasvetljavanjem sudbine nestalih. Malo im je bilo što su ih proterali i pobili, pa sada i mrtvi Srbi treba da posluže za napad na Srbiju. Za koju godinu tražiće Hrvatska da se Srbija ne primi u EU dokle god ne objasni gde je sa spiska stanovnika Hrvatske nestalo 250.000 Srba, poslednji put viđenih dok beže pred kamama u akciji "Oluja". Za zločine u "Bljesku" niko nije odgovarao, kao što i neće - rekao je ministar i predsednik PS-a Vulin.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd