fbpx
Skip to main content
Vulin

Ministar Vulin uputio snažne reči o NATO bombardovanju: "Srbija nikada neće zaboraviti i prestati da traži pravdu"

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Ministar Vulin položio venac na spomen ploču nastradalim pripadnicima MUP-a u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin položio je u Ulici kneza Miloša u Beogradu venac na spomen-ploču pripadnicima MUP koji su poginuli tokom NATO agresije 1999. godine i poručio da Srbija nikada neće zaboraviti taj zločin i prestati da traži pravdu.

BOLNIČKI KAPACITETI POPUNJENI 90 ODSTO: Ministar Lončar otkriva kada bi se tek moglo govoriti o popuštanju mera

BOLNIČKI KAPACITETI POPUNJENI 90 ODSTO: Ministar Lončar otkriva kada bi se tek moglo govoriti o popuštanju mera

EVROPSKI PARLAMENT SUTRA GLASA O IZVEŠTAJU O SRBIJI: Dobri ekonomski pokazatelji, podrška našem putu ka EU

EVROPSKI PARLAMENT SUTRA GLASA O IZVEŠTAJU O SRBIJI: Dobri ekonomski pokazatelji, podrška našem putu ka EU

 

POKAZATELJ USPEŠNE DIPLOMATIJE SRBIJE: Predsednik Vučić sastao se sa ruskim ambasadorom Harčenkom

POKAZATELJ USPEŠNE DIPLOMATIJE SRBIJE: Predsednik Vučić sastao se sa ruskim ambasadorom Harčenkom

Aleksandar Vulin je poručio da je NATO agresija poslednji veliki i nekažnjeni zločin u 20. veku.

Podsetio je da je 20. vek, u kojem je srpski narod krvario za ideale bratstva i slobode i doneo slobodu mnogim drugim narodima, završen tako što su Srbiju nekadašnji saveznici iz dva svetska rata, zajedno sa zajedničkim neprijateljima iz ta dva rata, sramno bombardovali, raskomadali našu teritoriju i pobili našu decu.

- Nijedan vojnik, nijedan policajac nije zaslužio da umre. Svaka smrt čoveka koji je branio svoju zemlju je zločin. Zato tako licemerno zvuči kada nam stignu poluizvinjenja u kojima se kaže da žale zbog toga što su ubijali našu decu - rekao je ministar Vulin i istakao da su i policajci i vojnici koji su stradali tokom agresije bili naša deca i da nisu zaslužili da svoju decu ostave kao siročad.

"Nikad nećemo prestati da tražimo pravdu"

- Nikada nećemo zaboraviti. Nikada nećemo prestati da tražimo pravdu. Nikada nećemo prestati da tražimo imena onih koji su ubili Milicu Rakić i nikada nećemo prestati da tražimo da se ovo nikada i nikome ne ponovi - poručio je ministar Vulin, a navodi se u saopštenju MUP-a.

Prema njegovim rečima, upravo zbog toga su srpska država i predsednik Republike Aleksandar Vučić zauzeli čvrst i jasan stav koji nikada nećemo menjati, a to su vojna neutralnost i stav da nikada naša vojska i policija nikome drugom neće činiti ono što su činili nama.

- Nikada nijedan sprski vojnik, srpski policajac neće činiti ono što su činili NATO vojnici u zločinima prema Saveznoj Republici Jugoslaviji. Da se ovo nikada ne bi ponovilo, moramo da budemo jaki. Koliko nam bude jaka vojska, policija, država, toliko ćemo biti slobodni i toliko će neka nova agresija biti daleko od nas - poručio je ministar Vulin.

General-potpukovnik policije u penziji Obrad Stevanović je istakao da je ponosan što je zajedno sa drugim predstavnicima posebnih jedinica policije i svih drugih policijskih jedinica deo obeležavanja sećanja na početak NATO agresije u kojoj su žrtve bili vojnici, policajci, a ponajviše civili.

- Najveći deo ovog perioda od dve decenije pretežno smo slušali o tome kako su branioci naše otadžbine kvalifikovani najčešće kao ratni zločinci. Jasno je i veoma sam ponosan na to što država priznaje žrtve policijskih snaga koje su uz rame sa vojskom i građanima branili svoju zemlju od 19 najmoćnijih zemalja članica NATO - rekao je Stevanović.

General je podsetio da je NATO pre 22 godine suprotno međunarodnom pravu i poveljama Ujedinjenih nacija izvršio agresiju na jednu suverenu državu, koja pre toga nije napala bilo koju drugu državu.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd