fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin, nova vozila, MUP

MODERNIZACIJA SRPSKE POLICIJE: Prva vozila za prepoznavanje tablica, otkriveno koliko će ih biti do kraja godine

Foto: MUP Srbije
Vozila iz ovog projekta predata su Upravi saobraćajne policije i Interventne jedinice PU za Grad Beograd i novosadske Interventne jedinice.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas primopredaji prvih 15 vozila opremljenih savremenom informaciono-komunikacionom tehnologijom, koja će omogućiti efikasnije i brže delovanje policijskih službenika u zaštiti bezbednosti građana i borbe protiv kriminala.

"Očigledan je cilj tog zajedničkog i organizovanog delovanja" Đorđević: NJihov plan je baciti Srbiju na kolena

"Očigledan je cilj tog zajedničkog i organizovanog delovanja" Đorđević: NJihov plan je baciti Srbiju na kolena

LAVROV SUTRA U BEOGRADU: Sastaće se sa predsednikom Vučićem

LAVROV SUTRA U BEOGRADU: Sastaće se sa predsednikom Vučićem

"SRPSKI NAROD UMEĆE DA IZDRŽI SVE PRITISKE, NAPADE I POLITIČKE HAJKE" Vučić se sastao sa Dodikom (FOTO)

"SRPSKI NAROD UMEĆE DA IZDRŽI SVE PRITISKE, NAPADE I POLITIČKE HAJKE" Vučić se sastao sa Dodikom (FOTO)

Poručivši da se Ministarstvo unutrašnjih poslova trudi da ide u korak sa svetom, ministar Vulin je najavio da će pored danas predstavljenih 15, do kraja godine policija dobiti još 50 ovakvih vozila, dok će u narednoj godini biti isporučeno još 300.

- To će olakšati posao našim policajcima. Ubrzaćemo neophodne procedure, ali što je najvažnije, naše ulice i putevi će biti sigurniji i bezbedniji i niko neće moći ili će bar veoma teško moći da prođe neopaženo, sve teže će se vršiti krivična dela, saobraćajni prekršaji, a da mi to ne primetimo i ne postupimo po njima - istakao je ministar Vulin.

Ministar policije je naglasio da je bezbednost pripadnika policije uvek na prvom mestu, a da iza nje slede brzina i sposobnost reagovanja u svakoj situaciji.

- Hoću da se zahvalim svima koji su u Ministarstvu unutrašnjih poslova radili na ovoj aplikaciji i omogućili da naše ulice budu sigurnije, jer ovo je proizvod naše pameti i znanja. U stanju smo da se nosimo sa svetom samo kada smo svi jedinstveni i kada idemo u istom pravcu - zaključio je ministar Vulin.

Prvih 15 vozila iz ovog projekta predato je Upravi saobraćajne policije i Interventne jedinice 92 Policijske uprave za grad Beograd i novosadske Interventne jedinice.

policija, nova vozila
Foto: MUP Srbije

Moderna i savremena tehnologija, između ostalog, omogućiće da policijski službenici direktno iz automobila provere lica i vozila, imaće ugrađen sistem prepoznavanja tablica i njihovo upoređivanje sa bazom  nestalih i neregistrovanih vozila, komunikaciju i uspostavljanje video-veze sa kolegama, kao pristup sistemu video-nadzora, kao i GPS navigaciju patrolnih jedinica kako bi brzo i pravovremeno stigle na lice mesta.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd