fbpx
Skip to main content
Milutin Mrkonjić

MRKINA POSLEDNJA ŽELJA NEĆE BITI ISPUNJENA: Ana ostala u manjini, SPS se nije složio sa odlukom

Foto: Srbija Danas
Milutin Mrkonjić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Ana Bekuta, pevačica i emotivna partnerka počasnog predsednika SPS i narodnog poslanika Milutina Mrkonjića, koji je preminuo 27. novembra, tražila je da bude ispoštovana njegova poslednja želja i da bude sahranjen u grobnici na Novom groblju, koju je svojevremeno kupio za suprugu Dašu i njega. Međutim, prevagnula je želja SPS, koji je smatrao da je, zbog svega što je uradio za Srbiju, Mrkonjić zaslužio da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Komemoracija

- Ana je želela da se ispuni Mrkina želja, to ovih dana govore i sve njegove komšije sa Vračara, gde je živeo. Međutim, ona u tome nije uspela. Socijalisti su podneli zahtev za Aleju i tako je ta priča okončana - priča izvor domaćeg medija.

Pre sahrane, koja je zakazana za četvrtak po podne, u Skupštini Srbije će biti obavljena komemoracija, na kojoj će o životu i radu čuvenog Mrke govoriti predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić i predsednik Skupštine i SPS Ivica Dačić.

Ivica-Dačić
Foto: Srbija Danas

Dačić kaže da ni nekoliko dana od Mrkonjićeve smrti ne može da prihvati i da se pomiri sa time da ga više nema.

- Bio je drug i politički saborac kao niko drugi. Topao i dobronameran u svakom pogledu. Iako se već danima bavimo organizacijom njegovog poslednjeg ispraćaja, teško je emotivno prihvatiti da će to biti definitivno zbogom. Teši činjenica da će, zahvaljujući svemu što je za života svima nama dao, ostati zauvek upamćen - naveo je Dačić.

Dodaje da je Mrkonjić bio veliki šmeker i još veći džentlmen.

- Vedar, radan i vredan, Mrkonjić je, pre svega, bio posvećen projektima. Struka mu je uvek bila ispred politike, pa je sebe uvek predstavljao kao inženjera, a ne političara - ističe Dačić.

On kaže da je Mrkonjić, zbog svoje neposrednosti, vedrine i izraženog smisla za humor i šalu, bio omiljen kod sportskih i kulturnih radnika.

- Sve nas je oslovljavao sa "sine" i "ćero" i većini nas je zaista i bio otac, politički otac - zaključuje Dačić.

Vremenska prognoza
Clear sky
-4 Beograd