fbpx
Skip to main content
Kosovo

NA KOSOVU SE NEŠTO SPREMA?! Tzv. policija nakon pretresa POHAPSILA SRBE, među njima i jedan VOJNIK!

Foto: Profimedia/ilustracija
Jasno je šta se krije iza svega!

Tzv. kosovska policija upala je jutros u dva srpska sela u kosovskom pomoravlju, kod Gnjilana, a pre oko pola sata uhapšeni su Radovan Stojković, načelnik kosovsko-pomoravskog okruga i Jovan Denić, direktor ogranka Nacionalne službe za zapošljavanje, koji je inače do skoro bio i pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga (KSB).

Osim u njihove kuće, naoružana policija je sa džipovima opkolila, a zatim i pretresla pojedine ustanove, odnosno prostorije u kojima se nalaze kancelarije službe za zapošljavanje i načelnika okruga u mestu Šilovo.

Prema saznanjima, oduzeti su i kompjuteri koji postoje u njihovim kancelarijama, a njihovo ispitivanje je u toku.

Kosovo, ROSU
Foto: Profimedia

Osim ove dvojice Srba, priveden je i Nenad Stojanović, inače automehaničar, zaposlen pri vojsci Srbije u Vranju. Kako javlja RTV Plus, Stojanović je uhapšen jer je, navodno, vršio pritisak na srpske pripadnike tzv. KSB da napuste tu službu.

- Ovo je odmazda što su svi članovi KSB iz Gnjilana napustili ovu službu u proteklih desetak dana - priča izvor sa KiM.

Čitava akcija tzv. kosovske policije počela je u ranim jutarnjim satima, a u njoj je učestvovalo desetak policijskih džipova i oko 30 maskiranih policajaca.

Ovim povodom, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić održaće konferenciju za medije danas u podne.

Inače, tzv. KSB je prošle nedelje napustilo skoro trideset pripadnika srpske nacionalnosti, i to mahom iz okoline Gnjilana. Uniformu tzv. KSB, prošle nedelje, u jednom danu skinulo je osmoro pripadnika, a zatim još njih dvadesetoro, i to tako što su podneli kolektivne ostavke, odnosno raskide ugovora i demobilizaciju.

Kakva će biti do kraja njihova sudbina još je nepoznanica, jer će se o njihovim zahtevima odlučivati u narednih šest meseci. Do tada, Srbija poziva ljude da se ne priključuju tzv. KSB, jer Albanci zapravo žele da je transformišu u tzv. vojsku Kosova, dok kosovski političari već neko vreme govore o pritisku koji na njih vrši Srbija.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd