fbpx
Skip to main content
Škola Jovan Cvijić u Kostolcu

Na radost đaka: Privode se kraju radovi na OŠ „Jovan Cvijić“ u Kostolcu

Foto: PR
Učenici će pohađati nastavu u jednoj od najopremljenijih škola u Srbiji

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović i zamenik gradonačelnika Saša Pavlović obišli su radove na OŠ „Jovan Cvijić“ u Kostolcu.

Obeležen Dan oslobođenja Požarevca: Važniji datum od ovog u istoriji ne postoji, sećanje na pale borce ne bledi (VIDEO)

Podeljeni poklon paketi za prvake i otvorena trim staza i teretana na otvorenom (FOTO)

Ispred ove obrazovne ustanove dočekao ih je direktor Seržo Krstanovski, koji se zahvalio lokalnoj samoupravi i Vladi Republike Srbije što su zajedničkim snagama doveli do realizacije ovog kapitalnog projekta vrednog oko 100 miliona dinara. Direktor je još istakao da su sredstva za projekat i legalizaciju obezbeđena od Grada Požarevca a da samu rekonstrukciju škole finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Radovi obuhvataju promenu stolarije, izolaciju, fasadu, unutrašnje uređenje učionica, hodnika, toaleta, kancelarija, zamena krova, postavljanje kamera, protiv-požarnog sistema, panik tastera…

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović
Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović
Foto: PR

Seržo Krstanovski je rekao da će škola biti jedna od najmodernijih i najbolje opremljenih u Srbiji i da osim tekućih stvari neće biti potrebna veća ulaganja u narednih 20 do 30 godina.

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović je izjavio da mu je izuzetno drago što se jedna ovako kapitalna investicija privodi kraju i da će biti od velikog značaja za žitelje Gradske opštine Kostolac. Pavlović je još napomenuo da se očekuje početak sređivanja osnovne škole u Zabeli koja će takođe biti finansirana sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u visini od oko 30 miliona dinara kao i projekat rekonstrukcije OŠ „Dositej Obradović“ i zgrade Doma zdravlja u Požarevcu ova dva projekta ukupno će vrediti preko 300 miliona dinara.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović istakao je zadovoljstvo što se završava škola u Kostolcu i pohvalio je rad direktora Serža Krstanovskog, koji je i sam uložio velike napore da se realizuje pomenuta investicija. Spasović je još dodao da je lokalna samouprava dala sve od sebe da se izradi projekat i da se legalizuje zgrada škole u rekordnom roku iako taj posao niko nije hteo da uradi deceniju unazad, zahvalio se i republičkoj Vladi na odobrenju projekta i investiciji. On je još ocenio da će ova škola biti najmodernija ne samo u Srbiji već i među boljima u Evropi.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd