Skip to main content
Bojan Pajtić

NA ŠTA SI SPAO PAJTIĆU: Bivšem predsedniku DS priviđaju se klinci na "ekserima"!

Foto: Srbija Danas
Bojan Pajtić koristi Exit da bi skrenuo pažnju na sebe

Ministar Nebojša Stefanović je rekao da tokom trajanja festivala koji se zatvara večeras nije zabaleženo neko ozbiljnije krivično delo, a kako je napomenuo, na samom Exzitu nije primećena velika količina droge, ali se sumnja da je jedan deo droge zaplenjene na teritoriji Novog Sada bio namenjen ljudima koji idu na festival. Bojanu Pajtiću to nije bilo dovoljno, nego na svom Tviter nalogu napisao gomilu neistine.

- Preko 100 klinaca sinoć je zaglavilo na Urgentnom zbog "eksera " na Exzitu. Za minut se na stejdžu sazna ko diluje. Neko neće da ih pohapsi očito, napisao je Pajtić na Tviteru želeći da, kad već ne može nikako drugačje da neistinom dobije pažnju koju je političkim promašajima odavno izgubio.

A istina je naravno potpuno drugačija.  Ekipe Hitne pomoći imale su sinoć na punktovima na Petrovaradinskoj tvrđavi 75 intervencija, dok je sedam osoba nakon ukazane lekarske pomoći prebačeno u Klinički centar Vojvodine. Kako kažu u Hitnoj pomoći, uglavnom se radilo o osobama koje su imale problema sa mučninom i glavoboljama i one su zbrinute na licu mesta. Takav broj intervencija uobičajen je za festivalske dane, a sinoć je na Petrovaradinsoj tvrđavi, prema tvrdnjama organizatora, bilo 53.000 ljudi.

Govoreći o Egzitu, navodi da nije zabeleženo neko ozbiljnije krivično delo tokom trajanja festivala.

- Ne mogu da kažem da je na samom Egzitu primećena velika količina droge, ali nažalost u danima Egzita na teritoriji Novog Sada je zaplenjeno gotovo četiri kilograma narkotika, i od toga je najveći deo sintetičkih droga. Mi sumnjamo da je jedan deo te droge bio namenjen ljudima koji idu na festival ali ne mogu da obeležim da su ljudi koji idu na Egzit. Svakako da jedan deo to koristi, ali mi apelujemo da se ne koriste narkotici jer to može dovesti do smrti - pozvao je ministar.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd