fbpx
Skip to main content
Srbija

NA STOLU BORBA PROTIV KORONE I VAKCINACIJA: Sastanak direktora 158 Domova zdravlja u Ministarstvu

Foto: Profimedia/ilustracija
Predstavnici Ministarstva zdravlja okupili su direktore 158 Domova zdravlja u Srbiji sa kojima su analizirali dosadašnji rad i planove aktivnosti u ovoj godini

Razgovaralo se i o započetoj vakcinaciji zaposlenih u Zdravstvenim ustanovama protiv virusa COVID 19, kaže za Informer dr Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja ,"dr Veroljub Cakić" u  Majdanpeku.

Čomić o važnosti društvenog dijaloga: Uz njega i promenu ponašanja do vladavine prava

Čomić o važnosti društvenog dijaloga: Uz njega i promenu ponašanja do vladavine prava

Nekadašnji zamenik Marka Đurića postavljen za generalnog konzula u Čikagu

Nekadašnji zamenik Marka Đurića postavljen za generalnog konzula u Čikagu

"MILOŠ" STIGAO U PRAVE RUKE - U NAJELITNIJU VOJNU JEDINICU CELOG SVETA! Kadra da izvrši svaki zadatak u Srbiji

"MILOŠ" STIGAO U PRAVE RUKE - U NAJELITNIJU VOJNU JEDINICU CELOG SVETA! Kadra da izvrši svaki zadatak u Srbiji

Državni sekretar Ministarstva Zdravlja, Mirsad Đerlek sa saradnicima pažljivo je saslušao detalje o opremljenosti Zdravstvenih ustanova u vezi započete vakcinacije medicinskih radnika a potom smo izneli i kadrovske planove.

Što se toga tiče iskazana je dobra volja Ministarstva zdravlja da nam se pomogne u svakom pogledu.Konkretno nama u Majdanpeku je preko neophodno sanitetsko vozilo. S obzirom na udaljenost naše  Opštine od drugih Zdravstvenih centara posebno u vreme pandemije svakodnevno smo prevozili pacijente u covid Centre u Nišu i Beogradu, pa su nam sva raspoloživa vozila na izdisaju.

Što se kadrova tiče obećanja postoje da će nas uskoro predstavnici Ministarstva posetiti i sagledati sve mogućnosti sa kojima raspolažemo kada je lekarski kadar u pitanu pre svega, kako bi nam se i  na ovaj način izašlo u susret, i na taj način pobošao i unapredio rad ističe direktor Fudulović.

Počela vakcinacija i u Majdanpeku

Inače, kao i u većini gradova u Srbiji vakcinacija zdravstvenih radnika kao prioritetne grupe je počela i u Majdanpečkom zdravstvenom centru. Za vakcinu Fajzer Biontek izjasnilo se njih 31 iz Opšte bolnice i Doma zdravlja u Majdnapeku.

Za Kinesku vakcinu interesovanje je pokazalo 11 radnika a očekuje se da se sa pristizanjem Ruske vakcine Sputnjik , napravi spisak zainteresovanih medicinara i za ovo cepivo.

Kako je je naveo Mirsad Đerlek, Državni sekretar Ministarstva zdravlja u narednom periodu vakcine će primiti svi zainteresovani medicinski radnici navodeći da do sada nema prijavljenih slučajeva sa neželjenim dejstvima.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd