fbpx
Skip to main content
 princeza Dajana i princ Čarls

NAJNOVIJI DETALJI O ŽIVOTU PRINCA ČARLSA: Kako je Kamila odobrila njegov brak sa Dajanom

Foto: Profimedia
Zbog pritiska oca, princa Filipa, morao je da zaprosi Dajanu, iako nije ni najmanje bio spreman na taj korak, naročito zato što je već bio zaljubljen u Kamilu

U poslednjoj nezvančnoj biografiji britanskog prestolonaslednika "The Passions And Paradoxes Of An Improbable Life", autorke Seli Bedel Smit otkriveni su neki novi detalji o vezi princa Čarlsa i Dajane.

Puškov ISPROZIVAO Borisa Džonsona: Frizuru je pronašao, ali lice ne može

AMERIKA U GEOPOLITIČKOM VRTLOGU: Potpredsednik SAD u poseti američkim vojnicima u Južnoj Koreji! (FOTO)

princeza dajana, princ carls
Foto: Profimedia

Nakon što su 24. februara 1981. godine i zvanično objavljene zaruke princa Čarlsa i ledi Dajane Spenser, verenici su dali i zajednički televizijski intervju. Kada je princ rekao kako je " oduševljen i srećan", novinar ga je upitao: "Pretpostavljam i zaljubljen?" 

Dajana je na to odgovorila potvrdno, usput napravivši grimasu i zakolutavši očima, Čarls je dao čudan odgovor: "Što god to značilo". 

U knjizi piše da su svi njegovi prijatelji "znali" su da on nije "pao" na šarm Dajane, nego da je smatrao da će se na kraju ipak nekako zaljubiti u nju, baš kao što su se na kraju zaljubili njegova baka i kralj Džordž VI. 

Bregzit NEOČEKIVANO ujedino Britance

Zbog pritiska oca, princa Filipa, morao je da zaprosi Dajanu, iako nije ni najmanje bio spreman na taj korak, piše Bedel Smit, naročito zato što je već bio zaljubljen u Kamilu.  Dajana je bila idealna - mlada, divna s decom, entuzijastična, osećajna, a ni to što potiče iz ugledne porodice nije bilo na odmet. 

Prvi put su se sreli u njenom porodičnom domu u Altropu, u decembru 1977. Budući da se družio s njezinom sestrom Sarom, često su se sretali. Sredinom aprila 1980. Čarls je otišao u Afriku kao kraljičin predstavnik kako bi predao vlast britanske kolonije Rodezije novoizabranoj vladi. Tada je posetio i Zimbabve, a u njegovom društvu našao se i vojni zapovednik Endrju Parker Bouls, s kojim je u Afriku stigla i Kamila. Iako je bila u društvu supruga, zapravo je tamo otputovala zbog svog kraljevskog ljubavnika. 

princ carls, kamila
Foto: Profimedia

Tokom zvanične večere Kamila i Čarls su toliko otvoreno flertovali, da je zbog neprijatnosti prinčev sekretar napustio sobu, piše Bedel Smit. Emocije među njima nisu se mogle sakriti, ali je ona bila udata, a on prestolonaslednik, zbog čega je Čarls trpeo sve veće pritiske da se skrasi.

U maju 1980. društvo u kojem je bila i Dajana zateklo se u Rojal Albert Holu na Verdijevom "Rekvijemu". Čarls, iako nije gajio nikakva osećanja za nju, smatrao ju je idealnom kandidatkinjom za suprugu. 

Među njima je bilo 12 godina razlike i nisu imali nikakve dodirne tačke. Ipak, uspeli su da zapodenu razgovor. 

AMERIKA U GEOPOLITIČKOM VRTLOGU: Potpredsednik SAD u poseti američkim vojnicima u Južnoj Koreji! (FOTO)

U vreme kad se Dajana preselila iz porodičnog doma, Čarls i ona su započeli vezu. Baš tada ju je prestolonaslednik pitao da mu se pridruži na kraljevskoj jahti tokom tradicionalne godišnje regate. 

Princ čarls
Foto: Profimedia

Sve je postalo javno kada ju je kraljica pozvala u Balmoral početkom septembra i Dajana je dobila čast da s njima sedi u kraljevskoj loži. Među zvanicima je bila i Kamila sa svojim suprugom jer je, navodno, Čarls želeo odobrenje od svoje ljubavnice kako bi se venčao s Dajanom. 

Lepa Di je sve očarala i Čarls se nadao da će je zavoleti, ali ju je dugo držao na odstojanju. Čak je svom imenjaku Čarlsu Palmeru-Tomkinsonsu, otkrio da nije siguran da li treba da zaprosi Dajanu. 
Iako je bio na mukama i preispitivao se, to se na kraju desilo: zaprosio je Dajanu 6. februara 1981. i ona je rekla "da".

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd