Utorak 19. mar 2024.
kosovo

NAJVAŽNIJE JE DA BUDEMO JEDINSTVENI: Danas se lomi sudbina 10 opština sa srpskom većinom

Foto: Profimedia
Poruka Marka Đurića

Od izbora na Kosovu i Metohiji mnogo zavisi i na današnji dan lomi se sudbina 10 opština sa srpskom većinom na KiM - hoće li one biti u političkom smislu bliže Beogradu ili Prištini, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

(UŽIVO) Danas su lokalni izbori na Kosovu: Otvorena birališta

- Srbi na KiM treba da ostanu jedinstveni uz svoju državu, uz Republiku Srbiju. Smatram da je jako važno da svi oni koji imaju biračko pravo danas to pravo i iskoriste, podrže državnu politiku Srbije, da ostanemo svi zajedno. Neka se dele oni drugi, neka se oni među sobom svađaju, mi moramo da budemo prema Prištini jedinstveni - rekao je Ðurić.

Životna ispovest generala Lazarevića: Otpisao sam sebe braneći Kosovo i Metohiju

Od ovih lokalnih izbora mnogo zavisi, smatra Ðurić i ističe da se danas “lomi sudbina” 10 opština sa srpskom većinom na KiM, hoće li one biti u političkom smislu bliže Beogradu ili Prištini i zato je, smatra on, važno da svi oni kojima je stalo do toga, da njihove opštine budu deo srpske državne politike, slede državnu politiku, da svi Srbi ostanu jedinstveni.

Marko Đurić
Foto: Profimedia

- Možemo i u centralnoj Srbiji da se svađamo i delimo oko različitih političkih opcija, da se takmičimo ko je lepši, bolji, pametniji, ovde na to nemamo pravo. Ovde moramo biti složni i danas mora da bude dan srpske sloge, srpskog jedinstva i jedino srpska pobeda može da donese boljitak i budućnost našem narodu - rekao je Ðurić.

Osvrćući se na sinoćnji incident, kada su uhapšena dvojica aktivista Srpske liste, Ðurić je rekao da su pritisak, hapšenje i napadi na aktiviste Srpske liste posledica toga što u Prištini “odlično znaju” da je politika Srpske liste politika usaglašena sa državnim institucijama Srbije i da njima to ne odgovara.

Ne biraju ni sredstva, ni način: Ovako Albanci "vrbuju" Srbe za tzv. Vojsku Kosova

Oni bi, kaže Ðurić, hteli na svaki način to da spreče, da spreče i pobedu Srpske liste, kao i veze Beograda sa našim narodom na KiM. 

- Zato tome pribegava i Priština i zato je Priština i deo međunarodnih struktura, moram da kažem, glasno podržavao podele među Srbima, podržavao različite opcije, samo sa ciljem da usitni srpski politički korpus ovde. Važno je da ostanemo jedinstveni - zaključio je Ðurić.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd