fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

NAJZNAČAJNIJA POSETA: Dolazak Putina donosi VELIKE BENEFITE Srbiji, ali i Rusiji!

Foto: Profimedia
Predsednik Rusije Vladimir Putin dolazi u posetu Srbiji 17. januara

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović ocenio je danas da je politički značaj predstojeće posete predsednika Rusije Vladimira Putina izuzetno veliki i da je to važan događaj tokom kojeg će biti potpisano 20-tak sporazuma.

Novi detalji predstojeće posete RUSKOG PREDSEDNIKA Srbiji: Stiže 250 "PUTINOVIH DUHOVA"!

- Ovo je poseta velikog prijatelja Srbije, i Srbija će i sa bezbednosnog i sa svakog drugog aspekta učiniti sve da na najbolji mogući način dočeka predsednika Putina. Ova poseta uz radni deo ima i manifestacioni koji će potvrditi naše veze i prijateljske odnose - rekao je Odalović.

Govoreći o bezbednosnom aspektu posete, Odalović je kazao da je ona zahtevna, ali da taj aspekt treba prepustiti bezbednosnim službama i njihov način rada garantovaće punu bezbednost posete Putina Srbiji. 

- Ova poseta zahteva visok stepen priprema i obezbeđenja i biće bezbednosno na najvišem nivou - rekao je Odalović.

Vladimir Putin
Foto: Profimedia/ilustracija

On je kazao da je politički značaj Putinove posete izuzetno veliki, da je to lep početak 2019. i veliki i važan događaj, gde će se, između ostalog, održati veliki sastanak na kojima će biti potpisano 20-tak sporazuma.

- To je novi kvalitet naših odnosa, unošenje novih sadržaja u sporazume koji će još više učvrstiti naše odnose, obezbedtii Srbiji i Rusiji određene benefite - rekao je on i dodao da Srbija mnogo ulaže u energetski deo priče.

"Zašto vas plaši najava da će siledžije koje tuku žene biti ozbiljnije kažnjavane?" Žestoko saopštenje Jovanova

Odalović je napomenuo da je izvesno da se neće baš svima u svetu svideti Putinova poseta Srbiji, ali je ponovio da Srbija radi ono što je u njenom interesu, te da je ova poseta od izuzetnog značaja kako za Srbiju, tako i za Rusiju budući da su ovde u pitanju i politički i ekonomski motivi.

- Srbija ide svojim putem i radimo sve ono što je u interesu naše države, jačamo odnose sa Rusijom, ali i Kinom i mnogima koji su spremni da na zajedničkim interesima funkcionišemo zajedno. Mi ne zagovaramo ni izolaciju, ni sankcije - rekao je Odalović.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd