Skip to main content
han i vučić

NAKON SASTANKA: Predsednik Srbije izjavio da neće biti kontramera, a Han poziva Prištinu da odblokira saradnju

FOTO: TANJUG/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je komesara Johanesa Hana na moguće posledice neodgovornog poteza Prištine o povećanju taksi na srpsku robu, što može voditi punoj destabilizaciji regiona, te potvrdio spremnost na nastavak dijaloga u Briselu nakon što Priština povuče svoje poteze.

Evropski komesar Johanes Han poručio je danas da će sagovornike u Prištini pozvati da odblokiraju regionalnu saradnju i trgovinu i ukazati da je potrebno što pre se vratiti dijalogu.

Dačić o jedanaestom povlačenju priznanja Kosova: Šta ima Priština da me demantuje, sami su objavili

On je to napisao na društvenoj mreži Tviter posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić se sastao danas sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom sa kojim je razgovarao o potezima Prištine, kojima su uvedene i povećane takse na proizvode iz Srbije i BiH, kao i o regionalnoj stabilnosti.

PRIŠTINSKI MEDIJI OSULI PALJBU PO HANU: Bolje da ne dolaziš RASISTO, mi smo zatvorenici koje MUČITE!

Vučić i Han razgovarali su oko 2 sata, a procenjuje se da je glavna tema razgovora bila odluka Prištine o taksama na robu iz Srbije, čime je prekršila i SPP i CEFTA sporazum, kao i odbijanje Prištine da uvaži zahtev Brisela da tu meru povuče.

- Dobar sastanak sa predsednikom Srbije u Beogradu, gde smo razgovarali o uvođenju taksi na robu iz Srbije i BiH od strane Kosova, što predstavlja kršenje Cefta i REA (regionalna ekonomska zona) i regoinalne saradnje. Složili smo se da je hitno potreba deeskalacije - napisao je još Han.

Završen sastanak Hana i Vučića! U TOKU BORBA ZA KOSOVO! Cilj je JEDAN!

Predsednik Vučić je zahvalio komesaru Hanu na razumevanju situacije i na njegovoj želji da problem reši, kao i na njegovoj pomoći Srbiji na evropskom putu, naglasivši da je za dalji napredak regiona ključno očuvanje mira i stabilnosti, kao i dalje evropske integracije.

On je istakao da je Srbija spremna da nastavi dijalog sa Prištinom, nakon što Priština povuče neodgovorne poteze.

Kako je Haradinaj dobio šamar od Brisela? Očekivao podršku, a dobio BRUTALAN ODGOVOR!

- Srbija neće uzvraćati bilo kakvim kontramerama, jer želi da ostane pouzdan partner kako u regionu, tako i u Evropi i svetu - ponovio je predsednik Vučić. 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
23 Beograd