fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić se sastao sa ministarkom za evropske poslove Francuske: Makron dolazi u julu u Srbiju!

Tanjug/​Dragan Kujundžić
Predsednik Srbije imao je bilateralni sastanak sa ministarkom za evropske poslove Francuske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministarkom za evropske poslove Francuske Republike Natali Loazo.

Ako EU propadne, 2020. godine biće podeljena NA 3 DELA, analiza CIA otkrila KOM BLOKU će pripasti Srbija

Ako EU propadne, 2020. godine biće podeljena NA 3 DELA, analiza CIA otkrila KOM BLOKU će pripasti Srbija

Razgovori o pridruživanju Srbije EU biće nastavljeni

Francuska ministarka za evropske poslove Natali Loazo kaže da Evropska unija mora da sredi "svoju kuću" nakon izlaska Britanije, ali da će razgovori o pridruživanju Srbije EU biti nastavljeni. 

To što je u intervjuu Politici rekla da EU više nije u situaciji, bar u ovom trenutku, da prima nove članice, Loazo kaže da Francuska samo govori jezikom prijatelja.

Natali Loazo
Natali Loazo
Tanjug/​Dragan Kujundžić

- Francuska želi da Srbija uspe u svom poduhvatu pristupanja EU, da ispuni tu ambiciju. Francuska govori jezikom prijatelja i govori iskreno. Iskrenost nas prisiljava da u trenutku kada EU preživljava odlazak Britanije, kažempo da je suočena sa izazovima sa kojima mora da se ponese. Reći nešto suprotno tome bi bilo nepošteno - rekla je Loazo.

Masova izjava razočaranje, s vladom o svim porukama

Izjava šefa nemačke diplomatije Hajka Masa da će nastaviti da podržava Prištinu bez obzira na takse za mene je veliko razočaranje, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio da će sa Vladom Srbije narednih dana razmotriti i ovu i sve ostale poruke koje je Srbija dobila u poslednje vreme.

Vučić kaže da je tom Masovom izjavom iznenađen iz više uglova, te posebno istakao da Nemačka ne bi smela da podržava zabranu slobodnog protoka robe, usluga i ljudi. 

"Haradinaj izabrao privatnog Srbina za svog ministra"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Priština uvođenjem taksi na srpsku robu odmrzla takozvani zamrznuti konflikt, zbog kojeg se plaši svega što može da se dogodi u budućnosti

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dragan Kujundžić

Poručio je takođe da je Ramuš Haradinaj danas izabrao „privatne Srbe“ za svoje ministre, povodom imenovanja novog ministra poljoprivrede, umesto Nenada Rikala.  

Predsednik Vučić i ministarka za evropske poslove Francuske nakon sastanka

Predsednik Vučić nakon sastanka sa Natali Loazo potpisao je niz sporazuma između Srbije i Francuske. 

- Želim dobrodošlicu Natali Loazo. Imali smo priliku da otvoreno razgovaramo o svim aspektima naših odnosa. Odnosi između nas su sve bolji. Od ključnog značaja je i potpisan sporazum sa Vansijem, koji samo unapređuje našu saradnju. Želeo bih da se zahvalim predsedniku Makronu, iako to nije popularno u Evropi, on je uvek pokazivao dobre namere prema nama - rekao je predsednik. 

Ministarka za evropske poslove Francuske Republike Natali Loazo istakla je napredak saradnje između Francuske i Srbije.

- Izuzetno sam srećna što sam u Srbiji, a došla sam da bih pripremila dolazak francuskog predsednika Makrona. Zahvaljujem se predsedniku Vučiću na prijemu i upitala sam danas predsednika da li je saglasan i da li je slobodan da francuski predsednik dođe u julu, pošto u decembru nije mogao da dođe kako je planirano. Predsednik Vučić je lane bio u Francuskoj i upravo to govori o intenziviranju saradnje. Spoljna razmena sa Srbijom je sve veća - rekla je Natali Loazo. 

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dragan Kujundžić

Kako je ranije najavljeno francuska ministarka za pitanja Evropske unije u Beograd dolazi kako bi se upoznala sa političkom situacijom i regionalnim odnosima.

Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata. 

Potpisan sporazum između vlada Srbije i Francuske

Francuska ministarka za evropske poslove Emili Loazo i ministri u Vladi Srbije Jadranka Joksimović i ministar finansija potpisali su danas, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, Sporazum dve vlade o delatnosti Francuske agencije za ravoj i institucije PROPARCO u Srbiji. 

Predsedniik Vučić istakao je značaj tog sporazuma i izrazio uverenje da će Srbija imati mnogo koristi i mogućnosti za uspostavlajnje još bliže sardanje sa Francuskom u narednom periodu, preko Francuske agencije za razvoj. 

Prethodno, predsednik je razgovarao sa francuskom ministarkom. 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd