fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

NATO, PRAVOSLAVLJE I BRATSTVO PO ORUŽJU! Evo kako NAJVEĆI RUSKI MEDIJ piše o Putinovoj poseti (FOTO/VIDEO)

Foto: Profimedia
Svi svetski mediji su propratili veličanstvenu posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 17. januara posetio Srbiju, gde je bratski dočekan od strane predsednika Srbije Aleksandtra Vučića. I dok su zapadni mediji posetu prenosili kao zveckanje oružjem ili prst u oko Zapadu, ruski mediji su mnogo objektivnije preneli vesti o ovom velikom događaju.

Putin video SRPSKI NAROD ispred Hrama, ušao među Srbe, pa pokazao šta je LJUBAV! (VIDEO)

Jedan od najvećih ruskih medija, Raša Tudej, je ovako pisao o poseti predsednika Putina Srbiji:

Ruski predsednik Vladimir Putin je dočekan kao heroj u Beogradu. Jednodnevna poseta poslednjoj zemlji koja se ne predaje NATO paktu je možda bila kratka, ali nosi posebnu simboliku.

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dragan Kujundžić

Čak i pre nego što je sleteo, Putina su sačekali MiG-ovi srpskog Ratnog vazduhoplovstva, koji su ruski poklon za Srbiju, čime su zamenjeni svi oni avioni koje je NATO uništio tokom agresije 1999. godine, i koja je rezultirala otimanjem dela srpske teritorije. Rusija je odbila da prizna nezavisnost takozvanog Kosova, dok Sjedinjene američke države i Evropska unija insistiraju na tom nelegalnom projektu.

REGIONALNI MEDIJI BRUJALI O PUTINOVOJ POSETI: Mediji Mila Đukanovića se pravili da se NIŠTA BITNO NE DEŠAVA!

Posle sletanja, Putin je započeo svoju prvu zvaničnu posetu u 2019. godini odavanjem pošte sovjetskim vojnicima palim za oslobođenje Beograda. Srbi nisu zaboravili bratstvo po oružju sa Rusima tokom Drugog svetskog rata, ali poseta groblju je bila usmerena i prema Zapadu, da ih podseti da oni podneli najveće žrtve u borbi protiv fašizma.

Posle zvaničnih razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Putin je posetio Hram Svetog Save u Beogradu, ogromnu pravoslavnu crkvu koja je izgrađena na mestu na kom su Turci spalili mošti prvog srpskog arhiepiskopa 1594 godine.

Sava, čiji je brat Stefan postao "prvovenčani", prvi srpski krunisani kralj, je odgovoran za uspostavljanje autokefalne Srpske pravoslavne crkve pre osam vekova. Srpska pravoslavna crkva je jasno rekla da se po pitanju ukrajinske šizme stavlja na stranu Rusije i ruskog patrijarha.

"KADA JE PLATA?" Detalj iz Hrama koji je svima promakao: Putin se našalio, pa rečenicom ODUŠEVIO SVE (VIDEO)

Ruske zanatlije su vredno radile na veličanstvenom mozaiku u hramu, i zamolili su predsednika Putina da završi ovo grandiozno delo time što će on staviti poslednja tri delića, beli, plavi i crveni, u bojama ruske zastave.

Putin je pokazao i svoj stav po pitanju srpskog pisma, i da li slučajno ili namerno, pre posete je dao intervjue samo štampanim medijima koji izlaze na ćirilici.

Zapadni mediji uglavnom Srbiju predstavljaju kao "ruskog saveznika". Iako je to tačno u istorijskom i kulturnom smislu, nema zvaničnog vojnog saveza između dve zemlje. Srbija vodi politiku neutralnosti, i Vojska Srbije učestvuje u vojnim vežbama i sa zemljama NATO-a i sa Rusijom.

SVE TAJNE PUTINOVE POSETE: Uređaj za skretanje metaka sakriven na NAJČUDNIJIM MESTIMA, a evo šta je Putin nosio ispod ODELA!

Ta činjenica izuzetno nervira NATO savez, koji želi potpunu vlast na celom Balkanu. Poslednja zemlja regiona koja je primljena u Alijansu je Crna Gora 2017. godine, koja je to učinila bez referenduma i glasa naroda. Sve je izvesnije da će i "Severna Makedonija" dobiti poziv za članstvo u NATO savezu čim promena imena bude privedena kraju, a taj dogovor je postignut između Skoplja i Atine pod pritiscima iz Vašingtona.

Vladimir Putin
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Takav razvoj situacije bi značio da je Srbija jedina zemlja na Balkanu koja nije u NATO, delimično barem, pošto Alijansa ima veliku vojnu bazu u takozvanoj Republici Kosovo. I pored srpske rešenosti za članstvom u Evropskoj uniji, Brisel i Vašington su postavili priznavanje takozvanog Kosova od strane Beograda kao glavni uslov za prijem, i nijedan srpski lider neće pristati na to.

Putinova poseta u slikama: Dan za pamćenje! SRBIJA JE DANAS PONOVO BILA VELIKA! (FOTO)

Putinova česta osuda NATO agresije nad Jugoslavijom, i stalno pozivanje na poštovanje međunarodnog prava oličenog u Rezoluciji 1244 su ga načinili izuzetno popularnim čovekom u Srbiji. Više od sto hiljada ljudi je izašlo da sačeka ruskog predsednika na veličanstvenom skupu pred Hramom Svetog Save.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd