fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

NAUČNO-TEHNOLOŠKA RAZMENA PRIORITET: Vučić i admiral Burk razgovarali o saradnji Srbije i NATO

Foto: Tanjug/​Dragan Kujundžić
Vučić je istakao i važnost projekata naučno-tehnološke saradnje

 Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas admirala Roberta Burka, komandanta Komande združenih snaga NATO u Napulju, sa kojim je razgovarao o oblicima saradnje sa NATO, u okviru politike vojne neutralnosti Srbije.

Ispunjenje ovogodišnjih želja počinje u STOP SHOP-u

Ispunjenje ovogodišnjih želja počinje u STOP SHOP-u

Brnabić i ambasadri Kvinte o nastavku reformi u Srbiji

Brnabić i ambasadri Kvinte o nastavku reformi u Srbiji

POČINJE PROIZVODNJA SPUTNJIKA V U SRBIJI! Ministar Popović: "Zahvaljujući predsedniku Vučiću dogovor u najkraćem roku"

POČINJE PROIZVODNJA SPUTNJIKA V U SRBIJI! Ministar Popović: "Zahvaljujući predsedniku Vučiću dogovor u najkraćem roku"

Vučić je istakao da je, osim što je Srbija već petnaest godina član programa NATO “Partnerstvo za mir”, u proteklom periodu uspostavljen redovan dijalog predstavnika naše države sa zvaničnicima političkih i vojnih struktura alijanse, što je doprinelo jačanju međusobnog razumevanja i uzajamnog poverenja.

S obzirom na to da je Komanda združenih snaga NATO u Napulju nadležna za KFOR, predsednik Vučić je rekao da pripadnici te misije imaju važnu ulogu u održavanju mira i stabilnosti, kao i u zaštiti Srba i drugih nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji.

Vučić je istakao i važnost projekata naučno-tehnološke saradnje, kao i saradnje u drugim oblastima, a posebno u oblasti civilne zaštite i vanrednih situacija, u okviru koje smo 2018. godine bili domaćin najveće do sada organizovane vežbe sa oko 2000 učesnika iz zemalja članica i partnera NATO.

Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

U razgovoru je istaknut značaj učešća pripadnika Vojske Srbije u međunarodnim misijama UN i EU, čime daju doprinos miru i stabilnosti različitim delovima sveta.

Admiral Burk je istakao da NATO ceni Srbiju kao svog partnera i poštuje njenu vojnu neutralnost. On je naveo značajan broj održanih i planiranih zajedničkih aktivnosti, koji doprinose i spremnosti pripadnika Vojske Srbije. Admiral Burk je naglasio važnost Srbije za mir i stabilnost u regionu.

Vučić je uputio pozdrave generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu i zahvalio mu na spremnosti da sasluša i razume stavove Srbije.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd