Utorak 19. mar 2024.
Ljudi

Ne krećite napolje bez kišobrana: Danas i narednih dana čeka nas hladno i kišovito vreme, a biće i snega

Foto: Profimedia
Spremite se

Prema prognozi Reubličkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, danas će u našoj zemlji biti umereno do potpuno oblačno i još malo toplije, a posle podne i uveče mestimično sa kišom, uglavnom na severu i zapadu.

Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, duvaće na planinama i jugu Banata i sa udarima olujne jačine. 

ženi kišobran nosi vetar
Foto: Profimedia

Jutarnja temperatura od 2 na jugoistoku do 10 stepeni Celzijusa na jugu Banata, najviša dnevna od 10, a na istoku do 17 stepeni na zapadu Srbije.

Na području Beograda danas će biti umereno i potpuno oblačno, vetrovito i toplije, kasnije posle podne i uveče povremeno sa kišom. Duvaće vetar umeren, povremeno i jak, južni i jugoistočni. 

Jutarnja temperatura oko 8, najviša dnevna oko 16 stepeni stepeni.

I unarednim danima prognozira je slično vreme, oblačno i hladnije u većini mesta, mestimično sa kišom uz umeren, povremeno jak severozapadni vetar.

oluja
Foto: Profimedia

Samo ce se u subotu pre podne na jugoistoku Srbije zadržati suvo i toplo vreme uz umeren, na planinama jak i olujni južni i jugoistočni vetar.

Posle podne i uveče u brdsko-planinskim predelima susnežica i sneg. 

U nedelju hladno, na severu suvo sa periodima sunčanog vremena, u ostalim krajevima oblačno, mestimično sa slabim padavinama, uglavnom susnežicom i snegom. 

sneg
Foto: Srbija Danas

U ponedeljak tokom dana još ponegde provejavanje slabog snega, pretežno u planinskim predelima a uveče i tokom noći na severu nove padavine (susnežica i sneg). 

Zatim do kraja perioda u većini mesta suvo i prohladno, u brdsko-planinskim predelima provejavanje snega.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd