Skip to main content
Nebojša Glogovac

Najpotresniji trenuci Glogovčeve smrti: Glumčev otac se nije odvajao od sinovljeve postelje

Foto: Srbija Danas
Ulica u kojoj je Nebojša odrastao je utihnula

Tišina i neverica zbog smrti glumca Nebojše Glogovca (49), sina nekadašnjeg prote Milovana, omiljenog u Pančevu, vladale su juče u tom gradu u kojem je Nebojša odrastao.

Malobrojni prijatelji koji su znali da za Nebojšinu bolest kojoj nije bilo leka rekli su da je otišao veliki čovek i da je najveći gubitak doživela njegova porodica, koja mu je bila na prvom mestu.

U crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, u narodu poznatijoj kao ''crkva sa dva tornja'' u kojoj je služio prota Milovan Glogovac, Nebojšin otac, tokom jučerašnjeg dana vladala je tuga. Tuga jer je, po rečima sveštenika crkve, otišao čovek koji je pre svega bio dobar i plemenit, a tek onda i vrsni glumac.

Pančevo
Pančevo
Foto: Profimedia

Osoblje crkve o Nebojši i njegovom ocu ima lepo mišljenje i kaže da se na njihovom primeru potvrđivala stara narodna izreka da iver ne pada daleko od klade.

- Žao mi je zbog Nebojšinog odlaska i teško mi pada što njegovo najmlađe dete neće da pamtiti oca i znati kakav je on kao čovek bio. Nebojša je imao troje dece, a najmlađe se rodilo 2016. godine. Znam da je bio porodičan čovek i da se trudio da deci pruži sve što se moglo, a to je naučio od svog oca Milovana. Iako dobrota i ljudskost dolaze iz duše, tu još ima nečega, jer bukvalno - kakav je Milovan, takav je i Nebojša bio - počinje da objašnjava sveštenik iz crkve.

Prema njegovim rečima, za sadašnji izgled i stanje crkve zaslužan je Milovan, koji je svojim primerom , kroz rad i davanje sebe, svima, pa i Nebojši pokazivao pravi put.

I NEBESA PLAČU: Glogovčev motor ispred stana, a na njemu tužna poruka - i ruže jednog dečaka (FOTO/VIDEO)

- Prota Milovan je izuzetno dobar čovek, a tu njegovu osobinu i ljudskost posedovao je i Nebojša. Relativno skoro, kada je Milovan, koji se penzionisao, rekao da mu se Nebojša razboleo i da je započeo sa lečenjem, sve mi je, nažalost bilo jasno. Tugom i teretom koje je nosio na svojim plećima nije hteo druge da opterećuje, jer, kako je nagovestio, to je bila borba njegove porodice. Prota Milovan, iako je u penziji, živeo je na relaciji Beograd - Pančevo. U Nebojšinim poslednjim danima njegov otac se nije odvajao od njega, prižajući mu duhovnu i fizičku pomoć - rekao je sveštenik.

Nekoliko metara dalje, u ulici Svetog Save u Pančevu, gde živi otac Nebojše Glogovca, život kao da je stao. Kafići su prazni, a ulice puste.

Retki prolaznici koje smo sreli sa tugom su govorili da nije otišao dobar glumac već još bolji čovek, koji je odrastao i stasao pod okriljem ljubavi prave duhovne porodice, koju krasi plemenitost.

- Šta ima tu da se priča, sa Nebojšinim odlaskom svi smo na gubitku, jer je on bio veliki majstor. Sećam  se kada je upisao psihologiju. Nedugo zatim mi je rekao da se prebacio na glumu i to se ispostavilo kao pun pogodak. Tajna zašto je bio toliko dobar je sve što je radio iz duše, onako kako je samo on znao. Jednostavno, davao je sebe u svakoj situaciji i pomerao je svoje  granici - rekao je komšija porodice Glogovac.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd