fbpx
Skip to main content
Miloš Vučević

"Neka lepe sve plakate gde god hoće, neka lupetaju, to je njihovo pravo": Prvi čovek Novog Sada oštro odgovorio Novakoviću!

Foto: Srbija Danas
-Koriste svaku situaciju da prave tenziju, poručio Vučević

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, odgovorio je na optužbe Borislava Novakovića iz Narodne stranke da je policijska uprava htela da ga uhapsi zbog lepljenja plakata sa njegovim likom, izjavivši da nije portparol policije, ali da je interesantno da se pokušava da se predstavi "da ne radi svoj posao i da se ne zna šta dešava na novosadskim ulicama".

VUČIĆ POTVRDIO: Pao MiG-21! (FOTO/VIDEO)

VUČIĆ POTVRDIO: Pao MiG-21! (FOTO/VIDEO)

"NEĆU VALJDA U DRUGU LIGU" Ivica Dačić se oglasio povodom formiranja nove vlade

"NEĆU VALJDA U DRUGU LIGU" Ivica Dačić se oglasio povodom formiranja nove vlade

"Izdajnici treba da budu politički uništeni" Šešelj OSUO PALJBU po Šaroviću i Deliću

"Izdajnici treba da budu politički uništeni" Šešelj OSUO PALJBU po Šaroviću i Deliću

Vučević je odogavarjući na Novakovićeve optužbe i dela opozicije odgovorio da lažnim vestima pokušavaju da isprovociraju.

- Prvo se pojavila vest da je bila neka masovna tuča, a nikakve masovne tuče nije bilo. Hoću da kažem da slika nikada nije crno bela i nema crno bela slika. Ako policija ne radi svoj posao - što ga ne radi, s druge strane ako policija radi svoj posao - što radi. Hoću da kažem da niko nije priveden zbog lepljenja plakata, niko nije lišen slobode, niko nije zadržan. Policija je legitimisala lice, kao što je legitimisala sto puta članove i Srpske napredne stranke kada su u noćnim satima lepili. I to bilo ko neće da potvrdi taj laže - izričit je Vučević i dodao:

Koriste svaku situaciju da prave tenziju

- To je posao policije. I tu dolazimo do suštine, gospodin Novaković i još par njih nisu imali lične karte kod sebe i policija je tražila da se identifikuju. I to su iskoristili. Vidite, odmah Bojan Pajtić ko vampir dolazi, novinari , neke televizije... Niko nije priveden i znate koliko policiju briga šta se lepi. Pošto sam ja bio na plakatima, neka lepe, nemam problem s tim. Ružno je što lepe na gradsku kuću. Oni su nervozni jer su neki sudski postupci pri kraju i zato se pravi tenzija. Da razjasnim, nije policija sprečavala lepljenje plakata, nego oni nisu imali lične karte - kaže Vučević i nastavlja:

- Za razliku od njih ja moram nosim ličnu kartu, kao što naši roditelji moraju da ih nose, kao što i svi građani i Novog Sada i Srbije moraju da nose lične karte jer je to zakonska obaveza. Možda ti opozicioni političari smatraju da njih niko ne sme da legitimiše, niti da ga pita za ličnu kartu, a to dovodi do urušavanja pravnog sistema. Neka lepe sve plakate gde god hoće, neka lupetaju, to je njihovo pravo, to je demokratija. Moje je da odgovorim, njihovo je da napadaju, ali svi moramo da poštujemo zakon! A što ne nose lične karte, i šta je problem ako im policija traži lične karte! Inače policija je otišla, a oni su nastavili da lepe. Ništa im policija nije oduzela ni četku, ni lepak, ni plakate. Ništa! Ali njima treba da ispadnu žrtve. Ali nisam ih čuo da su bili letos optužili aktiviste stranke Vuka Jeremića kada su pokušali da zapale gradsku kuću. Isti taj Novaković i njegov pajtos koji radi u vodovodu i kanalizaciji, ali i mnogi koji i dalje rade u javnim preduzećima, nisu tada ništa osudili.

- Svi i dalje rade u javnom sektoru, a drže predavanja. Kako nisu osudili kada su pokušali da zapale naše stranačke prostorije. Više ne mogu ni da stignem da odgovorim na sve laži. Moj apel policiji samo puste neka nastave da lepe plakate, samo neka ne vređaju na verskoj rasnoj i nacionalnoj osnovi - rekao je na kraju Vučević.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd