fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

NEMAČKA DONACIJA ZA MUP! Vulin poručio: Ulaganje u Srbiju je ulaganje u bezbednost Evrope

Foto: MUP Srbije
Borba protiv ilegalnih migracija, terorizma i organizovanog kriminala nas ujedinjuje bez obzira gde se nalazimo i svaka podrška i pomoć MUP-u Srbije jeste i veliko ulaganje u bezbednost čitave Evrope, istakao je ministar Vulin.

Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije danas je Savezna Republika Nemačka donirala 10 vozila "dačija daster" i informatičku opremu u vrednosti od oko 745.000 evra za potrebe granične policije, a primopredaji su prisustvovali ministar Aleksandar Vulin i nemački ambasador u Beogradu Tomas Šib.

Vučić se sastao sa ambasadorom Bugarske: Oproštajna poseta Vlajkova (FOTO)

Vučić se sastao sa ambasadorom Bugarske: Oproštajna poseta Vlajkova (FOTO)

Ministar Stefanović odao počast vojnim veteranima: Vođeni verom u otadžbinu osigurali ste slobodan život u našoj zemlji!

Ministar Stefanović odao počast vojnim veteranima: Vođeni verom u otadžbinu osigurali ste slobodan život u našoj zemlji!

EU POTVRDILA VUČIĆEVU NAJAVU: Pregovarači Beograda i Prištine ponovo za istim stolom

EU POTVRDILA VUČIĆEVU NAJAVU: Pregovarači Beograda i Prištine ponovo za istim stolom

Tim povodom Vulin je napomenuo da je za MUP ova oprema velika i dragocena donacija, ističući da je Vlada Nemačke najveći donator srpske policije.

Nemačka je do sada donirala srpskom MUP-u 3,5 miliona evra, koji su, prema rečima ministra, utrošeni na ono što je zaista potrebno policajcima, kao i za jačanje granične policije i čuvanje bezbednosti svih građana.

- Da bismo sačuvali naš način života, moramo kontrolisati svoje granice. Granice ćemo bolje kontrolisati zahvaljujući ovoj opremi i svi naši pripadnici će na jednostavniji i bezbedniji način moći da ispunjavaju svoje zadatke - poručio je Vulin.

Aleksandar Vulin
Foto: MUP Srbije

Istakao je da će MUP sa zadovoljstvom nastaviti da sarađuje sa nemačkim partnerima.

- Borba protiv ilegalnih migracija, terorizma i organizovanog kriminala nas ujedinjuje bez obzira gde se nalazimo i svaka podrška i pomoć MUP-u Srbije jeste i veliko ulaganje u bezbednost čitave Evrope - naglasio je ministar.

Ambasador Nemačke istakao je da srpski i nemački organi već godinama intenzivno sarađuju na suzbijanju međunarodnog kriminala.

- Današnji paket opreme u vidu 10 terenskih vozila, uređaja za detektovanje lažnih dokumenata i kamera je obiman i time se nastavlja saradnja nemačke policije sa Upravom granične policije Srbije. Srpska Uprava granične policije godinama je važan partner za nas upravo u kontroli i suzbijanju ilegalnih i nezakonitih migracija - rekao je Šib.

Dodao je da velika pomoć jeste i doprinos za uspostavljanje graničnog nadzora na evropskom nivou.

- Suzbijanje međunarodnog kriminala, borba protiv terorizma i nezakonitih migracija jeste veliki izazov koji možemo samo zajedno da prevaziđemo - rekao je ambasador Šib.

Marko Blagojević, pripadnik Odseka za operativnu primenu specijalne tehnike UGP, naglasio je da će granična policija donacijom SR Nemačke poboljšati rad na obezbeđenju državne granice i u kontroli putnika i prevoznih sredstava.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Light snow
1 Beograd