fbpx
Skip to main content
ljudi

Neobične pritužbe koje dobijaju komunalci: Građanima najviše smetaju komšije i kućni ljubimci

Foto: Profimedia/Srbija Danas
Komunalna policija svakodnevno primi u proseku oko 50 prijava

Komunalna policija u Novom Sadu od početka godine primila je 15.504 prijave građana i institucija, što je u proseku nešto manje od 50 dnevno. Ako je suditi po pritužbama, Novosađanima najviše smeta buka koja dopire iz komšijskih stanova, pa čak i papagaja iz okolnih zgrada.

Ipak daleko najviše je bilo prijava zbog nepoštovanja kućnog reda u stambenim objektima, prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata, korišćenja javne površine bez odobrenja, ili suprotno odobrenju.

Smeta im i kada vlasnici svoje četvoronožne ljubimce izvode u šetnju bez povoca. Ta slika se često može videti na ulicama u gotovo svim delovima grada, a naročito u parkovima, mada u Novom Sadu postoji 20 lokacija za istrčavanje pasa. Mobilijarom, odnosno rekvizitima za igru opremljeno je sedam.

komunalna-policija
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Od početka godine izrekli smo ukupno 2.147 novčanih kazni. Od toga, najviše za prekoračenje radnog vremena, remećenja kućnog reda i kršenje javnog reda, kaže Miroslav Laketić, načelnik novosadske Komunalne policije. Naravno, treba reći da nam represija nije glavni zadatak, već pre svega prevencija koja treba da promeni navike i uvede što više komunalnog reda. Komunalna policija je 24 sata na terenu i pokriva ceo grad i sva prigradska naselja - predočavaju u Komunalnoj policiji.

Kada im nešto smeta, Novosađani se Komunalnoj policiji obraćaju telefonom ali i elektronskom i redovnom poštom. Ali se dešava da im ljudi prilaze i na ulici, uglavnom da se raspitaju ili požale za neki svoj problem. I za tako nešto treba mnogo strpljenja, ali i umeća da se sasluša i ponudi nadležna služba koja će moći da im pomogne.

Labrador retriver
Foto: Profimedia

Ima i onih sa poprilično nerazumnim pritužbama, kao u slučaju jednog sugrađanina koji se žalio zbog dečjeg plača koji dopire iz susednog stana. Ili drugog, koji od Komunalne policije traži da mu pomognu u rešavanju nekim porodičnih problema. Ali im najteže padaju povremene telefonske provokacije, na koje po pravilima službe odgovaraju smireno i bez novog konflikta.

Novčane kazne

Novčane kazne, u zavisnosti od prekršaja, za firme se kreću od 30.000 do 150.000 dinara, za preduzetnike od 20.000 do 75.000, dok za građane one idu od 6.000 do 25.000 dinara.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd