Skip to main content
Slobodan Milošević

Nestalo Holbrukovo PISMO Slobi: U njemu se nalazi KLJUČNA STVAR koja bi danas SPASILA SRBIJU!

Foto: Profimedia
Svi ukazuju na jednog krivca

Posle 5. oktobra volšebno je nestao papir na kom je Holbruk potpisao da Amerikanci nikada neće priznati nezavisnost Kosova. Uništen je i izgubljen i poslednji originalni primerak Dejtonskog sporazuma – otkrio je za Srpski telegraf šef diplomatije Ivica Dačić.

Otkriveni ŠOKANTNI detalji iz života Slobodana Miloševića: Evo s kakvom ZVERKOM je pio viski

Milošević je OVIM u Hagu iznenadio sve, a nakon toga mu uskraćena SVA PRAVA

Da su dokumenta uništena ili nestala, potvrđuju bivši državni funkcioneri, ali i nekadašnji ministri DOS.

Slobina dela

Dačić je ispričao da je istraživao kako su isparili sporazumi koji su za Srbiju i danas od ključne važnosti.

Ivica Dačić
Foto: Profimedia

- Svi se prave blesavi kada ih pitam, a nezamislivo je da Srbija nema sačuvan primerak Dejtonskog sporazuma. Svi Miloševićevi saradnici tvrde, a njegova sekretarica se kune da ju je Milošević dao papir na kome je Holbruk, tadašnji glavni pregovarač između Zapada i Srbije i američki izaslanik, potpisao Miloševiću (tokom 1998. i 1999. godine) da Amerika nikada neće priznati nezavisnost Kosova. Nema ni tog papira, oni su bre sve opljačkali. Kad su hapsili Slobu, ništa nije ostalo – navodi Dačić.

Miloševićev naslednik na čelu SPS ogorčen je i što se ne zna i da je Milošević zaslužan za sporazume od kojih država i danas ima koristi.

- Dejtonski sporazum je njegovo delo , kao i druga stvar, ono za šta se još danas jedino držimo, a to je rezolucija 1244 – ističe Dačić.

Jedno od objašnjenja gde je nestao „dejtonac“ pružio je bivši ministar spoljnih poslova i čelnik DOS Goran Svilanović, koji je tvrdio da nije zatekao ovaj dokument kada je preuzeo resor 2000. godine, a da su mu službenici rekli da je možda izgubljen kada je arhiva sklanjana za vreme bombardovanja 1999. godine.

Lider radikala Vojislav Šešelj tvrdi da najveći teret krivce za nestanak papira nose petooktobarski političari.

- Izdajnička garnitura koja je 12 godina vladala Srbijom uništila je ovaj dokument – bez dileme je Šešelj.

Ništa u četiri oka

Bivši premijer Srbije i potpredsednik Vlade Jugoslavije Nikola Šainović kaže da bi oni koji su hapsili Miloševića morali da znaju šta se desilo sa ovim dokumentima.

Bulatović otkrio do sada NEPOZNATE DETALJE: Pred smrt, Sloba mi je rekao OVE REČI i odlučio da se BORI

- Ne znam da li je Holbruk potpisao taj papir, ali pouzdano znam da je zvaničan stav Amerikanaca da je Kosovo deo Srbije. Postoji i u haškoj arhivi da je do Rambujea američki stav bio takav da je podrazumevao Kosovo u sastavu Srbije, i to nisu bili dogovori u četiri oka, nego zvanične potvrde nakon sastanaka sa Kristoferom Hilom. U svakom slučaju, čudno je kako su nestala ta dokumenta posle 5. oktobra – primećuje Šainović.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd