fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

"NIJE LEPO ŠIRITI LAŽI": Vučić imao više sastanaka sa međunarodnim liderima nego sto će Osmani imati

Tanjug/​Dragan Kujundžić
Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić naveo je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za samo nekoliko meseci imao više susreta sa međunarodnim liderima nego što će kosovska predsednica Vjosa Osmani imati tokom čitavog mandata.

Ðurić je tako reagovao na objavu na Tviteru šefa kabineta Osmanijeve, Bljerima Vele koji je naveo da je ona od stupanja na dužnost u aprilu imala dve bilateralne posete sa ciljem promocije evroatlantskog puta Kosova, dok predsednik Srbije nije imao nijednu takvu posetu, već se samo sreće sa Miloradom Dodikom i podstiče tenzije u regionu.

- Nije lepo širiti laži gospodine Vela. Od sastanka sa predsednikom Francuske Makronom, predsednikom i premijerom Češke Zemanom i Babišem, slovenačkim predsednikom Pahorom, bugarskim liderom Radevom i premijerima Severne Makedonije Zaevom i Albanije Ramom, pa do poseta Bahreinu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima kao i BiH, za samo nekoliko meseci predsednik Vučić je imao više sastanaka i poseta nego što će vaša predsednica imati tokom čitavog svog mandata - napisao je Ðurić na Tviteru.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd