fbpx
Skip to main content
Vučić

"NIKO NEĆE MOĆI NASILJEM DA DOĐE NA VLAST!" Vučić ZAGRMEO iz Astane i najavio NOVE IZBORE u Srbiji!

Tanjug/​Dimitrije Goll
Predsednik je rekao da Srbija ide napred i gura svoje!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će izbori u Srbiji biti održani 2020. i da se nada da niko ne misli da će nasiljem moći da uzme vlast.

Vučić, koji boravi u poseti Kazahstanu, rekao je novinarima, povodom intervjua Siniše Kovačevića, koji je izjavio da očekuje skoru promenu vlasti u Srbiji, da je on u pravu što je rekao da se narod nikada nije radovao jarmu i tamnici i zato su oni koji su ga prvo opljačkali, ojadili i tamničili, u dubokoj opoziciji.

Predsednik Srbije uveren: Biće uspešna saradnja sa novim vlastima BiH

- Izbori su 2020. Nadam se da niko ne misli da će nasiljem da uzme vlast. Imaće lokalne izbore, pa prvo tamo neka pobede ubedljivo kao u Majdanpeku, a onda 2020. na izborima. Ti koji su tamničili narod nikoga neće pobediti. Malo je Kovačević pobrkao lončiće, i nije shvatio ko je stavljao jaram oko vrata narodu - istakao je Vučić.

Upitao je za šta bi da se izbore, da rast ne bude 4,5 do 5 odsto, da nemamo smanjenje javnog duga, da se bore za zatvorene muzeje.

Vučić
Tanjug/​Dimitrije Goll

- Za šta da se bore, za dugove RTB, zatvaratanje želežare, nula fabrika u Nišu. Da izlaze na ulice da nekog biju. Da bi neko mogao ponovo da nam vrati ''Velikog brata'', da zarađuje pare, a ostavi našoj špriceve i pacove u Pionirskom parku. Pet meseci, nervozni što su ubedljivo izgubili izbore, svakoga dana od 100 do 8.500, kada je bio maksimum, a što je bilo predstavljeno kao 100.000 do 800.000 ljudi, izvodili su na ulice. U to vreme kada su pretili svakog dana, i sa RTS koji držali proteste protiv diktature, a diktatura je bila u tome što smo ćutali i pustili ih da se sami sklone, ponašaju kako hoće. Nisam podlegao pritiscima iz sopstvene stranke i inostranstva -  naveo je Vučić.

On je podvukao da ne podleže pretnjama i nasilju.

(UŽIVO) Drugi dan posete Kazahstanu: Uspećemo da privučemo pažnju investitora

- Nikoga tada nisam hteo da primim na razgovore, jer zašto bi ih primio da mi objašnjavaju da treba da postavljam Sašu Jankovića za premijera, Jeremića, svetskog putnika koji nam soli pamet svakog dana, ali nikako da odgovor odakle i zašto 200.000 evra iz jedne strane ambasade, odakle još pet miliona evra od pohapšenih u svetskom skandalu na računu. Čekam da se još malo rasplaču ovi sa RTS i da odu na neku zajednickcu konferenciju za štampu - rekao je on.

Vučić je kazao da Srbija ide napred i gura svoje.

Neka zaključuju šta hoće, mi da štitimo svoje interese

 Vučić
Tanjug/​Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom pominjanja u Evropskom parlamentu mogućnosti rešenja za Kosovo razgraničenjem, poručio je danas da oni mogu da zaključuju šta žele, a da je naše da štitimo naš interes.

- Ne znam kakve to veze ima sa njima, ali dobro. Ima veze sa svima u svetu, najmanje sa Srbima i Albancima. Njih niko ne treba da pita. To nema veze sa realnošću. Pogledajte šta se zbiva u Prištini, u svetu. Težak period očekuje mnoge svetske sile, zbog unutrašnjih problema - rekao je Vučić novinarima.

Ukazao je da je propao referendum u Makedoniji, da izbori u RS nisu doneli od njih željene rezultate.

Incident na Gazivodama NE SME DA SE PONOVI: Uspostavljena CRVENA LINIJA između Beograda i NATO komande

- Mi ćemo da se trudimo da gradimo dobre odnose, a oni imaju ne malu glavobolju. Oni neka zaključuju šta hoće, a naše je da štitimo svoje interese - rekao je on.

Vučić je kazao da je njemu važno da ostane zapamćeno da je u jednom trenutku, pre 6-8 meseci, govorio šta je nada i šansa za kompromis i šta su Srbi mogli da dobiju. 

ZLOČINCI HOĆE DA SE POKOLJU, NE MOGU DA SE SLOŽE: "Tačijeva ideja o korekciji granica je mrtva"

- Ostaće zapisano da građani to nisu želeli, pa ćemo videti šta ćemo imati za 20-30 godina, da vidimo ko je bio u pravu. Moje je da poštujem volju naroda - naglasio je Vučić.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd