fbpx
Skip to main content
Nebojša Stefanović

"NIKO NIJE ŠTITIO KONTIĆA" Stefanović: Opozicija širi laži da bi napala Aleksandra Vučića

Foto: Profimedia
Postoje originalni snimci prebijanja mladića u Novom Sadu i u policiji i u tužilaštvu, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojsa Stefanović i navodi da niko nije štitio Ivana Kontića

Postoje originalni snimci prebijanja mladića u Novom Sadu i u policiji i u tužilaštvu, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojsa Stefanović i navodi da niko nije štitio Ivana Kontića, osumnjičenog za prebijanje.

"KADA ĆE NADLEŽNI REAGOVATI?" Pokret Socijalista: Tepić po zadatku Đilasa brutalno napada Andreja Vučića

"KADA ĆE NADLEŽNI REAGOVATI?" Pokret Socijalista: Tepić po zadatku Đilasa brutalno napada Andreja Vučića

Oglasio se izraelski ambasador nakon sastanka sa Vučićem: "Tehnički, još nismo priznali Kosovo"

Oglasio se izraelski ambasador nakon sastanka sa Vučićem: "Tehnički, još nismo priznali Kosovo"

U ZNAK SEĆANJA NA HEROJE: Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovaće otvaranju Gorskog aerodroma 26. septembra

U ZNAK SEĆANJA NA HEROJE: Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovaće otvaranju Gorskog aerodroma 26. septembra

Povodom tvrdnji Marinike Tepić da policija nema taj snimak i da se u tom slučaju nije pravovremeno reagovalo, Stefanović je  rekao da se iznose lažni podaci sa ciljem da se poljulja policija, da se kaže nešto loše protiv Aleksandra Vučića i MUP-a iz politikantskih razloga.

- Toliki je broj besmislica i laži koje se iznose svakog dana. Da li to treba demantovati svaki dan? Pokažete i pružite dokaze i podatke i sutra ide sledeća laž - rekao je Stefanović.

Naveo je da je sva procedura u vezi sa tim slučajem urađena u skadu sa onim što je tužilaštvo naložilo policiji.

- Da li je bilo u propusta u radu policije i tužilaštva? Da li nisu dovoljno brzo radili? To će proveriti Sektor unutrašnje kontole što se tiče policijskog dela posla, tuzilaštvo svoj deo, ali nema govora da policija nije postupala - kaže Stefanović.

Ministar je rekao da se prebijanje dogodilo oko pola jedan noću, sutradan u 11 sati je prijavljen slučaj i da je poliicija, kada je dobila saznanja i izveštaj lekara o povredama, odmah obavestila tužilaštvo.

Naveo je da tu bilo nekih nedoumica i da je insistirao da se izjasne ljudi iz policije koji su postupali te noći, da se polografski testiraju, da se provere telefonski podaci da li su pozivali u to vreme tužilaštvo, koliko su trajali razgovorili.

- Ono što sam video do sada, sve je urađeno u skladu sa propisima. Da li je to trebalo da bude brže, da li je trebalo da bude drugačije, neka utvrdi Sektor unutrašnje kontrole - rekao je Stefanović.

Povodom tvrdnji Marinike Tepić o zaškavanju tog slučaja i njenih napada na porodicu Aleksandra Vučića, Stefanović je rekao da je Kontić u statusu osumnjičenog i da za to ima da odgovara.

- Niti ga ko štiti, niti ko bilo šta interveniše za njega, niti nas interesuje da ga na bilo koji način sačuvamo. Interesuje nas da dođe pred lice pravde u Srbiju da odgovara - rekao je ministar.

Naveo je da se za osumnjičenim traga u saradnji sa svim regionalnim policijama.

- Naći ćemo ga, biće nađen, ne treba ni on niti bilo ko da misli da nećemo otkriti gde je, i tog čoveka ćemo privesti pred lice pravde i pred sudom će imati priliku da odgovara - rekao je Stefanović.

Naveo je da su napadi na porodicu Vučić postali šablon i da je reč o besmislenim monstruozno konstruisanim lažima koje služe samo da se napadne i Aleksandar Vučić i država.

- Zašto je kriv Andrej Vučić? Ako je i bilo propusta u radu, uzmimo da je i bilo propusta u radu policije i tužilaštva, zašto je tu kriv Andrej Vučić? Kakve to veze ima s tim čovekom - rekao je Stefanović.
 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
17 Beograd