fbpx
Skip to main content
Nikola Radosavljević

DONACIJA "TIKE" BOLNICI U JAGODINI: Dokaz prijateljstva koje su trasirali predsednici Vučić i Erdogan

Foto: Opšta bolnica Jagodina
Donacija obuhvata 8 pacijent monitora, 2 defibrilatora kao i 3 uredjaja za dekontaminaciju vazduha za pacijente na intenzivnoj nezi

Opšta bolnica u Jagodini dobila je preko neophodnu opremu u vidu donacije Turske agencije za medjunarodnu saradnju i koordinaciju - TIKA, vrednu 93.268,80 evra.

VUČIĆ ISTAKAO: Srbija poboljšava energetsku efikasnost i to na obnovljivim izvorima energije

VUČIĆ ISTAKAO: Srbija poboljšava energetsku efikasnost i to na obnovljivim izvorima energije

VUČIĆ SE OBRATIO SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik Srbije govorio na samitu o klimatskim promenama (VIDEO)

VUČIĆ SE OBRATIO SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik Srbije govorio na samitu o klimatskim promenama (VIDEO)

"BANDE ČESTO OTVARAJU VATRU" Vulin uručio opremu i vozila Kopnenoj zoni bezbednosti

"BANDE ČESTO OTVARAJU VATRU" Vulin uručio opremu i vozila Kopnenoj zoni bezbednosti

Donacija obuhvata 8 pacijent monitora, 2 defibrilatora kao i 3 uredjaja za dekontaminaciju vazduha za pacijente na intenzivnoj nezi najnovije generacije kao i prateću opremu.

Pacijentski monitori japanskog proizvodjača medicinske opreme Nihon Kohden poseduju mogućnost merenja i prikaza osnovnih i naprednih vitalnih parametara pacijenata, a primenjuje se i kod teže obolelih pacijenata kod kojih je potreban dodatni monitoring. Prenosni defibrilator istog proizvodjača  poseduje mogućnost sinhrone i asinhrone, spoljašnje i unutrašnje defiibrilacije kod odraslih i dece, kao i monitoring EKG signala i srčane frekvence.

Na kraju tu su i dekontaminatori prostora koji omogućavaju kontinuirano prečišćavanje vazduha koristeći plazma tehnologiju čijim radom dolazi do uništavanja virusa, bakterija i ostalih patogena na DNK nivou.

Donacija
Donacija
Foto: Opšta bolnica Jagodina

Tim povodom narodni poslanik Republike Srbije, član Skupštinskog odbora za zdravstvo i predsednik U.O. Opšte bolnice u Jagodini Nikola Radosavljević je rekao:

- Veliko hvala na ovoj izuzetno vrednoj i važnoj  donaciji našim prijateljima iz TIKE. Ovo je još jedan u nizu dokaza velikog prijateljstva Srbije i Turske koje su trasirali predsednici Vučić i Erdogan. Veliko hvala i u ime svih gradjana Jagodine i okoline kao i lekara kojima će ova donacija  pomoći u pružanju  još kvalitetnije zdravstvene usluge, naročito u lečenju  teških bolesnika kod kojih je pored stručnosti i znanja lekara neophodna i ovakva  oprema. Odlični odnosi Srbije i Turske su neraskidivi , a solidarnost je nešto što krasi oba naroda - zaključio je Radosavljević.

Predstavništvo TIKA-e u Beogradu je u proteklih osam godina realizovalo oko 270 projekta u Srbiji, u oblasti ekonomije, kulture i društva u cilju promocije mira i saradnje medju narodima. U realizaciji projekta pored Radosavljevića aktivno je učestvovala i Milica Pavlović predsednik Saveta za zdravstvo Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
11 Beograd