Skip to main content
Tomislav Nikolić

NIKOLIĆ PISAO OLANDU: Puštanje Haradinaja na slobodu je dokaz da NEMA PRAVDE ZA SRPSKE ŽRTVE!

Foto: Profimedia
Pismo predsednika Nikolića prenosimo u celini

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je pismo predsedniku Francuske Fransoa Olandu, posle skandalozne odluke suda u Kolmaru da ratnog zločinca Ramuša Haradinaja ne izruči Srbiji.

MINISTARSTVO PRAVDE: Netačni navodi francuskog suda, Srbija je ispoštovala sve procedure za izručenje Haradinaja

DAČIĆ: Haradinaj primer kako politika utiče na pravosuđe

Pismo predsednika Nikolića prenosimo u celini: 

Poštovani gospodine predsedniče Oland, 

Vest da je odlukom francuskog pravosuđa oslobođen Ramuš Haradinaj, čije smo izručenje tražili na osnovu raspisane poternice obezbeđene dokazima, duboko je potresla našu javnost i, nažalost, još više utvrdila uverenje da nema pravde za srpske žrtve. Odlukom Apelacionog suda u Kolmaru pušten je na slobodu zločinac koji će, ovim činom francuskih vlasti, ostati nekažnjen. 

Ramuš Haradinaj
Foto: Reuters

Mi smo, u skladu sa važećim procedurama, dostavili dokumentaciju koja neporecivo dokazuje krivicu Ramuša Haradinaja, zločinca koji je za svagda zavio u crno mnoge srpske porodice. Nikakva objašnjenja ne mogu otkloniti utisak da je politika i ovoga puta nadvladala pravdu i da je ubijanje Srba opravdano i dozvoljeno, za razliku od zločina nad drugim narodima. 

Naš osećaj duboke povređenosti je uvećan činjenicom da se Francuska u srpskoj istoriji doživljavala kao svetao primer prijateljstva i časti, zbog kojeg ni najveća stradanja u dva svetska rata nisu bila uzaludna. 

RUSIJA JE UZ SRBIJU: Lavrov i Vučić razgovarali o sramnoj presudi za oslobađanje Haradinaja

Vlada Srbije će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, odlučiti na koji način će Srbija iskazati svoje nezadovoljstvo. Srbija je 90ih godina suočena sa terorizmom Ramuša Haradinaja na Kosovu i Metohiji, Francuska je ugrožena danas, i zato smatram da je trebalo da znate da će ovakva odluka izazvati revolt mog naroda. 

06.12.2014
Foto: Profimedia

Ja Vam, kao čoveku kome sam u više navrata dokazao svoje prijateljstvo, ukazujem na posledice takve očigledno političke odluke suda u Francuskoj, koja je nanela veliku nepravdu Srbiji, velikom prijatelju Francuske, za koju nas, u ovom trenutku i nažalost, vezuje samo slavna istorija naših dedova i očeva. 

U nadi da Francusku još uvek vodi čast i pravda za sve narode podjednako molim Vas da primite moje pozdrave".

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
 Čika's picture

Čika

Skidaj mu kožu sa ledja!!!

0 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd