Skip to main content
Alan Čumak

NJEGOVA SLIKA JE LEČILA CELU SRBIJU: Mnogi i dalje veruju u RUSKOG ČUDOTVORCA (VIDEO/FOTO)

Foto: Youtube printscreen/AcaRadio
Svaka kuća je njegovu sliku držala kao ikonu, a penzioneri su njegovu fotografiju obavezno nosili u novčaniku.

Ruski nadrilekar i bioenergetičar Alan Čumak bio je hit u Srbiji krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošloga veka. Malo koja kuća u ondašnjoj Jugoslaviji nije imala njegovu fotografiju, za koju se verovalo da leči, a koja se dobijala u jednom nedeljnom magazinu, a ponekad i u jednoj tiražnoj dnevnoj novini.

UBIO SE DOKAZUJUĆI DA JE "BESMRTAN": Vidovnjak zabo sebi oštricu u srce (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

SRPKINJA KOJU JE PREVARIO VIDOVNJAK: Verujem da će bogu platiti jednog dana za sva svoja zla

Za Čumkovim fotografijama je najveća pomama bila među tadašnjim penzionerima koji su masovno skupljali što više njegovih fotografija, koje su osim u kući redovno držali i u novčaniku.

Slika koja zrači energiju i tako leči?!

Princip je bio veoma jednostavan, a u njega su tada poverovali skoro svi. Fotografiju samozvanog lekara trebalo je držati ispred sebe, na nekoliko metara razmaka, i ona bi svojom energijom zračila, odnosno lečila. Fotografije Alana Čumka objavljivanje su u serijama, a svaka slika je lečila od različite bolesti. 

NIKO GA NIJE POSLUŠAO: Vidovnjak iz Brazila bio je VESNIK AVIONSKE NESREĆE! (VIDEO)

OVAJ ČOVEK TVRDI DA MU SE JAVIO SAM BOG: Imao je jezivu poruku za čovečanstvo (VIDEO)

Kolika je bila pomama tada za Alanom Čumkom najbolje svedoči i to da je ovaj nadrilekar gostovao i u Jutarnjem programu Prvog programa televizije Beograd (tada su postajala samo tri kanala).

Ko je zapravo bio Alan Čumak ostala je misterija čak i na prostoru nekadašnjeg Sovjetskog saveza. Zna se da je bio rođen u Moskvi 1935. godine. Poznato je i da je upisao studije medicine 1955, ali i da ih nikada nije završio.

Gorbačov ga napravio poznatim

Sve do osamdesetih godina prošlog veka bavio se ilegalno bioenergetskim isceljivanjem. Medijski bum u Sovjetskom savezu doživljava kada je predsednik te zemlje Mihail Gorbačov objavio da mu je bioenergetičar Alan Čumak pomogao u vezi sa bolovima na leđima.

Od tog momenta sva vrata u Istočnoj Evropi bila su otvorena za Alana Čumka. Gostovao je po televizijama i prodavao svoje fotografije koje su po njegovoj tvrdnji mogle da leče i na daljinu. Osim Srbije bio je hit i u Rumuniji, Mađarskoj, Čehoslovačkoj, Poljskoj…

Otišao u istoriju kao prevarant

Kraj odiseje Alana Čumka došao je sredinom devedesetih godina prošlog veka kada mu je u Rusiji zabranjen rad jer je ustavnovljeno da je varao ljude tvrdeći da njegove fotografije mogu da ih izleče i od najtežih bolesti.

Od tada se Čumak povukao u ilegalu i više se ništa nije čulo o njemu. Poneka vitrina u srpskim kućama još uvek drži izbledelu njegovu fotografiju kao uspomenu na vreme kada je ruski nadrilekar bio hit na ovom podneblju.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd