fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

"NOVA STRANICA USPEŠNE SARADNJE SRBIJE I RUSIJE" Sastali se Vučić i Borisov (FOTO)

Foto: Instagram Prinstscreen/buducnostsrbijeav
Jurij Borisov stigao je jutros u Beograd u zvaničnu posetu Srbiji, a dočekao ga je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije i kopredsednikom Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Republike Srbije i Ruske Federacije Jurijem Borisovom.

VLADA BUGARSKE: Razgovarali Vučić i Borisov, akcenat na infrastrukturnim projektima i energetskoj saradnji

VLADA BUGARSKE: Razgovarali Vučić i Borisov, akcenat na infrastrukturnim projektima i energetskoj saradnji

Jurij Borisov potvrdio: Nova ulaganja Rusije u Srbiju!

Jurij Borisov potvrdio: Nova ulaganja Rusije u Srbiju!

"SREĆAN NAM DAN DRŽAVNOSTI" Vučić ponosno čestitao praznik svim građanima Srbije (FOTO)

"SREĆAN NAM DAN DRŽAVNOSTI" Vučić ponosno čestitao praznik svim građanima Srbije (FOTO)

- Rusija će Srbiji isporučiti vakcine Sputnjik V u količinama koje su dogovorene i uvek će izaći u susret srpskim partnerima - poručio je danas potpredsednik Vlade Rusije i kopredsednik Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku sradnju između Srbije i Rusije Jurij Borisov.

Nakon sastanka s premijerkom Anom Brnabić, Borisov je rekao da je taj sastak bio konstruktivan i da je razgovarano o aktelnim, ali i budućim projektima između dve zemlje.

Istakao je da saradnja između Srbije i Rusije neprestano raste i da se stalno otvaraju nove stranice bilateralne saradnje, bilo da je reč o saobraćaju, industrijskog proizvodnji, IT sektoru, a sada i sa vakcinama.

- Pandemija je otvorila novu stranicu naše saradnje - rekao je Borisov i izrazio nadu da će se proizvodnja ruske vakcine Sputnjik V ostvariti u obe faze na teritoriji Srbije.

Naglasio je da je ruska vakcina u svetu stekla ugled, zbog efiksanosti i bezbednosti.

Borisov je naveo da je tema razgovora bila i saradnja u oblasti saobraćaja i podsetio da ruska preduzeća rade na modernizaciji srpske železnice koja će, ističe, imati bolje i brže kretanje vozova i putnika.

Istakao je i da se saradnja u oblasti energetike odvija dobro i pohvalio otvaranje deonice gasovoda Turski tok kroz Srbiju koji će, kako kaže Borisov, Srbiji doneti dodatne pogodnosto kao tranzitnoj zemlji za gas.

Borisov je čestitao građanim Srbije Dan državnosti - Sretenje i zahvalio na prijemu.

Borisov i Popović položiće cveće na spomenik Večne vatre na Spomen-groblju Oslobodilaca Beograda, a tokom dana obići će i Hram Svetog Save.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd