fbpx
Skip to main content
Evropska unija, Srbija

NOVI PRITISAK NA SRBIJU! Briselu smeta odnos prema Rusiji i Kini, pa uputili PRETNJU

Foto: Profimedia
"Ili promenite politiku ili..."

Brisel nije u potpunosti zadovoljan viznom politikom Srbije prema tećim zemljama i očekuje da uskladi svoju politiku u toj oblasti sa Evropskom unijom, ako ne želi da dovede u pitanje svoj "beli šengen".

Šta se krije iza rampe za Poglavlje 31? Novi udar zbog RUSIJE, a evo šta se od Srbije traži da uradi

- U poslednjem izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije navedeno je da naš vizni režim nije u skladu sa Unijom kada je reč o čak 17 zemalja koje su, inače, pod budnim okom Brisela (uključujući Rusiju, Kinu, Indiju, Tursku)...pa Brisel traži da Beograd umanji "odstupanje" od zajedničke vizne politike Unije - prenose mediji.

Evropska unija
Foto: Profimedia

Beogradski dnevnik podseća na izjavu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da će ključni kriterijum biti statistički podaci, odnosno brojke koje pokazuju da li postoji povezanost između bezviznog režima i povećanja broja migranata ili azilanata iz neke države.

Zašto Litvanija koči Poglavlje 31 na putu Srbije ka EU?! Iza njenih odluka krije se MRŽNJA prema jednoj zemlji

Mediji prenose i izjavu Igora Novakovića, koordinatora Nacionalnog konventa za poglavlje 31 (spoljna, bezbednosna i odbrambena politika) u pregovorima o članstvu u EU, da je Srbija, kada su joj ukinute vize za EU, postala pridružena članica engenskog sporazuma, pa samim tim mora i da sprovodi i politku Unije u toj oblasti.

- Mi imamo suvereno pravo da dajemo bezvizne režime drugima, ali samo do onog momenta dok to ne dođe u koliziju sa obavezama koje smo preuzeli dda bismo bili na bezviznom režimo EU - kaže Novaković.

BONUS VIDEO: Ovo su poslovi sa srednjom školom ili licencom koji mogu da vam donesu VIŠE OD 700 EVRA MESEČNO

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd