fbpx
Skip to main content
Sulejman Ugljanin

Novi UDARAC Srbiji: Ugljanin traži izbore za "autonomni Sandžak"

Foto: Tanjug/Edib Tahirović
Poziva na separatizam

 Predsednik BNV Sulejman Ugljanin zatražio je danas od nadležnih državnih organa da raspišu izbore za teritorijalnu autonomiju Sandžaka, pozivajući se na "referendum, koji je održan 1991 godine". 

Bošnjaci iz Raške oblasti: EVROPO POKLONI NAM DRŽAVU!

Ugljanin je pozvao vlasti Srbije i Evropsku uniju da pristupe reviziji akcionog plana za poglavlje 23 i 24 i manjinskog akcionog plana, tako što bi rezultate referenduma ugradile u te dokumente. 

Amerikanci "PALE" Sandžak: Preko Sulejmana Ugljanina stvaraju NOVO KOSOVO za Srbiju

Ugljanin zapravo traži da akcionim planom za poglavlje 23 i 24 bude utvrđen "datum za raspisivanje izbora za organe Sandžaka". 

sandžak
Sandžak
Foto: SD/ilustracija

- Srbija i EU da zajedno utvrde datum za raspisivanje izbora za organe Sandžaka - rekao je Ugljanin na pres konferenciji. 

U okviru pet zahteva, Ugljanin traži i da se utvrdi datum za uspostavljanje "evropskih snaga bezbednosti i evropskih pravosudnih organa u Sandžaku", zatim datum za povlačenje srpske policije, vojske i tajnih službi, kao i srpskih pravosudnih organa", a sve to, kako je rekao, u skladu sa odlukama "mirovne konferencije o bivšoj Jugoslaviju u Hagu". 

Ugljanin tvrdi da su Bošnjaci strano telo u državi gde se institucije nazivaju Srpska vojska, srpska policija, kao i da se državni organi prema njima ponašaju neprijateljski i diskriminatorski.

Predstavnike srpskih bezbednosnih snaga naziva pionima onog dela srpskog naroda, četnicima, kaže, koji žele da proteraju sve što im Rusija naredi. 

O ovim zahtevima obavestio je, pisanim i usmenim putem, kaže, predsednicu vlade i nadležnog ministra.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd