fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić, Kosovo, Jarinje

"O ČEMU DA RAZGOVARAMO? NEMOJTE DA GUBITE VREME" Predsednik u uživo uključenju komentarisao nerede na Jarinju!

Foto: SD/ilustracija
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ekskluzivno za Kurir televiziju govori o ključnim porukama koje je spremio za učesnike Četvrtog demografskog samita u Budimpešti, o trenutnoj krizi na Kosovu i Metohiji, promenama u SNS, odnosima u regionu i drugim aktuelnim temama...

Vučić je rekao da će na Samitu u Budimpešti govoriti o natalitetu u Srbiji i naglasio da Srbija mora da napravi veći skok.

"SVAKAKVE SAM ŠIBICARE VIDEO U ŽIVOTU, PRODAJE MAGLU" Vučić iz Budimpešte prokomentarisao poteze Kurtija!

"SVAKAKVE SAM ŠIBICARE VIDEO U ŽIVOTU, PRODAJE MAGLU" Vučić iz Budimpešte prokomentarisao poteze Kurtija!

"SRBIJA VEĆ TRREBALO DA BUDE U EU" Oglasio se Orban, imao samo jednu poruku za Evropsku uniju!

"SRBIJA VEĆ TRREBALO DA BUDE U EU" Oglasio se Orban, imao samo jednu poruku za Evropsku uniju!

IZNENAĐENJE ZA VUČIĆA PRED OBRAĆANJE IZ MAĐARSKE: Pojavio se konobar sa bocom vina, evo kako je predsednik odreagovao! (FOTO)

IZNENAĐENJE ZA VUČIĆA PRED OBRAĆANJE IZ MAĐARSKE: Pojavio se konobar sa bocom vina, evo kako je predsednik odreagovao! (FOTO)

- Beograd raste zahvaljujući migracijama ali su nam sela pusta, kako god da okrenete imamo mnogo problema po tom pitanju - rekao je Vučić i istakao da se pomak vidi u najsiromašnijim opštinama a da je najgora situacija u Beogradu.

- Moramo da pomognempo i onima koji ne mogu da imaju decu - rekao je Vučić.

Govoreći o situaciji na severu Kosova i Metohije, predsednik Vučić je rekao da sa Lajčakom i Boreljom uvek razgovara ali da nije suština u tome da li ćemo da reagujemo loše nego da rešimo problem.

- Šta je to Srbija uradila, o čemu da razgovaramo? Oni su opet pomerili granicu i idu politikom svršenog čina... Nemojte da gubite vreme, ne postoji ta sila koja će da me natera na to. Pre toga morate da isporučite Zajednicu srpskih opština - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da rekao da Kvinta ne zna šta da predloži, jer je ono što su ponudili odbio. On je rekao da Priština na silu može da skida tablice, ali da za to neće dobiti pristanak Srbije.

- ROSU jedinice su maltretirale ljude, a mi smo bili fini - rekao je Vučić.

- Šta vam je to Srbija zgrešila, upitao je predsednik Srbije i naglassio da Srbija ne radi ništa što nije u skladu sa Briselskim sporazumom. Šta se to dogodilo na Kosovu a da je EU osudila, šta god da se dogodi, mi smo krivi - rekao je Vučić, ističući da Srbija želi da vodi mirnu politiku.

- Srbiji je dovoljno da raste ekonomski, ali kako to da svi imaju pravo na samoopredeljenje samo Srbi ne, kad to kažem u EU nastaje pakao - rekao je Vučić i rekaoda u EU ne postoje principi.

Predsednik je ponovio da je spreman da ide na razgovore u Brisel ali da nije optimista i podsetio da se Birisleski sporazum ne ispunjava.

Predsednik je rekao da SAD misli isto što i Evropljani ali su sada bili korektinji.

Govoreći o napadu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, Vučić je upitao što to Milanović kaže u petoj godini njegovog mandata.

- Zato što se iznenadio snažnom napretku Srbije, onda je Vučić postao zlikovac - rekao je Vučić.

- Zašto danas 122 teksta u hrvatskoj štampi, zabrinuti su jer nema više njihove pune dominacije na Balkanu, kao što je bilo za vreme nekih drugih predsednika Srbije. Ja njima ne želim da uvredom utvraćam na uvrede - rekao je Vučić.

- Srbija više nije džak za udaranje, ne mogu da računaju na sigurnu mrežu kriminala, i ja sam zadovoljan zbog toga", rekao je Vučić.

Predsednik je govoreći o Srpskoj naprednoj stranci rekao da će biti značajne promene, da će 50 odsto članova Glavnog odbora biti novi ljudi.

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd