fbpx
Skip to main content
Tamara Vučić

O SINU VUKANU, ULOZI PRVE DAME, HUMANITARNOM RADU: Tamara Vučić "otvorila dušu" za svetski poznati magazin "Forbs"

Foto: Srbija Danas
Tamara Vučić pojavila se na stranama gruzijskog "Forbsa" gde je odgovarala na pitanja novinara

Pričala je o sinu Vukanu, ulozi prve dame, a posebno se osvrnula na jednu važnu stvar, a to je pomoć i podrška najmlađima.

Đurić: Srbija se pridružila Americi u obeležavanju dana Martina Lutera Kinga (FOTO)

Đurić: Srbija se pridružila Americi u obeležavanju dana Martina Lutera Kinga (FOTO)

MINISTAR LONČAR SE VAKCINIŠE SUTRA: Prima prvu dozu vakcine protiv korona virusa

MINISTAR LONČAR SE VAKCINIŠE SUTRA: Prima prvu dozu vakcine protiv korona virusa

KO UČESTVUJE U MEĐUSTRANAČKOM DIJALOGU? Bilčik: Narod je doneo odluku na izborima 2020. godine (VIDEO)

KO UČESTVUJE U MEĐUSTRANAČKOM DIJALOGU? Bilčik: Narod je doneo odluku na izborima 2020. godine (VIDEO)

- Oblasti kojima sam posvećena u radu tiču se, pre svega, dobrobiti za osetljive i ugrožene grupe stanovništva, sa akcentom na decu i njihov razvoj. A do svega toga je došlo vrlo spontano, što smatram prednošću. Dakle, nisam sela da planiram i razmišljam šta bi trebalo da radim, već su se moj odnos i ljubav prema deci jednostavno prelili u želju da pomognem koliko mogu i mapirali pravac aktivnosti. Mogućnost da pomognem smatram privilegijom - istakla je ona.

Ono što je posebno iznenadilo ljude iz uredništva "Forbsa" jeste da je govorila o značaju očuvanja kulturnog nasleđa naše zemlje.

- Ono što lično volim jeste bogata ornamentika kulturne baštine srpskog naroda stavljena u moderan kontekst, recimo modne industrije, ali sa velikom pažnjom i poštovanjem koju zaslužuje. Srpska narodna nošnja u svom punom sjaju je predivna, raskošna i privlači pažnju, ali bi pojavljivanje u njoj bilo suviše pretenciozno. Sa druge strane, stavljanje elemenata našeg bogatog kulturnog nasleđa u neki savremeni okvir jeste nešto što mi je blisko.

-Želja mi je da pomognem neku vrstu modne kolekcije najvišeg kvaliteta koja bi bila inspirisana srpskom narodnom nošnjom i tradicijom. Srećom, za tako nešto već imam sagovornike - sjajne modne dizajnere u Srbiji - naglasila je Tamara i dodala:

- Kulturu jedne zemlje čine ljudi, njihova dela i njihovo nasleđe. Kada izađemo iz granica naše zemlje, bilo fizički, bilo virtuelno kroz društvene mreže, mi smo ambasadori svoje zemlje i svog naroda. Trebalo bi to uvek da imamo na umu. Smatram da država uvek treba da bude predvodnik u procesu koji podrazumeva promociju kulture i kulturne baštine, ali "mekoj moći" trebalo bi svoj doprinos da damo svi - zaključila je ona.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd