Skip to main content
Milan Lukić

"Očevi poklane dece saznali su gde žive Milanove ćerke" Porodica haškog osuđenika dobila poruke koje LEDE KRV U ŽILAMA

Foto: Profimedia
Bivša žena Milana Lukića, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog zločina protiv čovečnosti nad Bošnjacima u Višegradu između 1992. i 1994. godine, dobila je preteće poruke putem Mesindžera upućene njoj i njenim ćerkama.

Lukićeva bivša supruga otišla je uznemirena u najbližu policijsku stanicu u Beogradu pre nekoliko dana nakon što su joj u više navrata stizale poruke uznemiravajućeg sadržaja putem Mesindžera. Ispričala je da je sa Lukićem bila u braku od 1995. do 2005. godine i da su u tom vremenskom periodu dobili dve ćerke i naglasila da sa njim više nije u kontaktu.

Noj je pre desetak dana stigla je uznemiravajuća poruka u kojoj joj je nepoznata osobe napisala sledeće: "Saznale su žrtve silovanja i očevi poklane dece saznali su gde žive Milanove ćerke" i "oko za oko, zub za zub, dete za dete, život za život". Nakon toga, istog dana, Lukićevoj bivšoj ženi stiglo je još nekoliko pretećih poruka u kojima se preti smrću njoj i njenim ćerkama, nakon kojih se, zabrinuta za život svoje dece, odlučila da sve prijavi policiji.

Ovim slučajem bavi se Odeljenje za visokotehnološki kriminal, a za osobom koja je pretila Lukićevoj bivšoj ženi se traga.

Milan Lukić
Foto: Profimedia

Podsećanja radi, Milan Lukić, koji je bio vođa paravojne formacije "Beli orlovi" iz okoline Višegrada, uhapšen je u avgustu 2005. godine u Argentini. Lukić je 2009. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora, a u decembru 2012. godine veće Haškog tribunala je potvrdilo presudu zbog zločina protiv čovečnosti nad Bošnjacima u Višegradu između 1992. i 1994. godine. 

Proglašen je krivim za spaljivanje oko 119 muslimanskih civila, uglavnom žena, dece i staraca u Višegradu u junu 1992. godine, za ubistva 12 muškaraca na obali Drine, jedne žene u Višegradu i mučenje nesrpskih pritvorenika u logoru Uzamnica. Lukić je u februaru 2014. godine prebačen u Estoniju gde izdržava kaznu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd