Skip to main content
OŠ Sveti Sava

OD DOLASKA SNS: U Velikoj Plani broj stipendija za studente i đake 4 PUTA VEĆI!

Foto: Dušan Marić
To je četiri puta više nego 2015. godine, kada je vlast koju je činila koalicija DSS i DSS

Od dolaska na vlast Srpske napredne stranke, pre godinu i po dana, opština Velika Plana učetvorostručila je broj studenata i učenika srednjih škola koji primaju stipendije iz opštinskog budžeta.

Ove godine stipendije prima ukupno 95 đaka i studenata, duplo više nego prošle godine kada je bilo 41 stipendista. To je četiri puta više nego 2015. godine, kada je vlast koju je činila koalicija DSS i DSS dodelila 25 stipendija studentima i jednu učeniku srednje škole.

- Odlukom Skupštine opštine bilo je planirano da dodelimo 50 stipendija, međutim prijavilo se više od 100 kandidata. Svesni teških uslova u kojima prosečna porodica živi i činjenice da bi neki studenti zbog nedostatka sredstava bukvalno morali da naprave pauzu u studiranju ili čak prekinu studije, odlučili smo da malo žrtvujemo kvalitet u ime kvantiteta, pa smo stipendije dodelili svim studentima čiji prosek nije manji od sedam – kaže Branko Opačić, pomoćnik predsednika opštine.

opština Velika Plana
Foto: Dušan Marić

Stipendije je dobio 91 student osnovnih i master studija i četiri učenika srednje škole koji pohađaju školu za muzičke talente u Ćupriji.

Za ovu namenu izdvojeno je 5.566.800 dinara. Poređenja radi, prošle godine u pitanju je bio iznos od 3.444.000, a 2015. godine 1.077.000 dinara.

- Zbog ograničene sume novca, odlučeno je da se studentske stipendije u iznosu od 8.400 dinara i učeničke u iznosu od 5.400 dinara isplate za sedam umesto deset meseci, kao što je to bio slučaj ranijih godina. Smatramo da smo napravili kompromis koji je u interesu naših studenata i budućnosti opštine - ističe Opačić.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd