fbpx
Skip to main content
Igor Becić

ODBOR ZA KONTROLU SLUŽBI USVOJIO IZVEŠTAJE O RADU "BIA": Stanje bezbednosti u Srbiji stabilno uprkos izloženosti riziku i pretnjama

Foto: YoutubePrintscreen/DanubeRegionStrategy
Novi izveštaj o radu Bezbednosno informativne agencije.

Na Šestoj sednici, održanoj 25. februara 2021. godine, Odbor za kontrolu službi bezbednosti razmatrao je i usvojio izveštaje o radu Bezbednosno -informativne agencije za period do 30. septembra 2020. godine, kao i izveštaje o stanju bezbednosti Republike Srbije za period do 25. oktobra 2020. godine.

"OČEKUJEMO VELIKI PRITISAK ZAPADA NA SRBIJU" Vučić: Prevario se ko misli da ćemo se odreći onog što je naše

"OČEKUJEMO VELIKI PRITISAK ZAPADA NA SRBIJU" Vučić: Prevario se ko misli da ćemo se odreći onog što je naše

"Saradnja sa Srbijom daje odlične rezultate" Ana Brnabić razgovarala sa predstavnicima nemačkih kompanija

"Saradnja sa Srbijom daje odlične rezultate" Ana Brnabić razgovarala sa predstavnicima nemačkih kompanija

Miloš Biković dobio rusko državljanstvo ukazom Vladimira Putina (FOTO)

Miloš Biković dobio rusko državljanstvo ukazom Vladimira Putina (FOTO)

Izveštajima su obuhvaćene sve najznačajnije aktivnosti Agencije u izveštajnom periodu, koje na sveobuhvatan način pružaju uvid u rad Agencije i omogućavaju potpuno sagledavanje realizovanih aktivnosti i zadataka iz nadležnosti Agencije.

Tokom izveštajnog perioda prikupljani su i analizirani podaci o svim pojavama koje su uticale i koje će uticati na bezbednosnu, političku, ekonomsku i zdravstvenu situaciju na nacionalnom, regionalnom i globalnom nivou.

Ocenjeno je da je stanje bezbednosti u Republici Srbiji stabilno i pored kontinuirane izloženosti naše države različitim bezbednosnim rizicima i pretnjama.

Direktor Agencije informisao je članove Odbora o aktivnostima koje je Agencija preduzimala u prethodnom periodu na rasvetljavanju određenih slučajeva od značaja za bezbednost Republike Srbije.

Igor Bečić u ime članova Odbora pohvalio  je rad Agencije i njenih pripadnika i istakao da i u budućnosti očekuje da pripadnici Agencije požrtvovano i profesionalno obavljaju svoje zadatke i poslove na očuvanju ustavnog poretka zemlja.

U izveštajnom periodu Agencija je pored svog angažovanja na zaštiti vitalnih interesa Republike Srbije i suprotstavljanja ključnim rizicima i pretnjama po bezbednost dala i značajan doprinos efikasnom odgovoru države na aktuelnu pandemiju a pri tom uspela da u kompleksnim okolnostima organizuje efikasan proces rada i zaštiti zdravlje i živote svojih pripadnika.

Članovi Odbora pozdravili su nastojanja Agencije da u kontinuitetu koordinira aktivnosti sa svim relevantnim državnim institucijama, unapređujući uspostavljenu koordiniranu saradnju sa drugim službama bezbednosti Republike Srbije u cilju funkcionalnog i operativnog povezivanja i realizacije zadataka.

Takođe, pozdravljena je i intenzivna saradnja sa drugim državnim organima, kao i kontinuirana međunarodna saradnja sa partnerskim službama.
Sednici, koja je bila zatvorena za javnost, predsedavao je mr Igor Bečić, predsednik Odbora, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora Aleksandar Marković, Slaviša Bulatović, Milimir Vujadinović, Borisav Kovačević, Ilija Životić i Justina Pupin Košćal.
 

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd