fbpx
Skip to main content
Milutin Mrkonjić

Oglasio se Mrkonjić povodom podizanja krivične prijave: Zanima me mišljenje stručnjaka, ne ministarke koja se ne razume u to

Foto: Srbija Danas
On prijavu nije očekivao

Bivši ministar Milutin Mrkonjić oglasio se povodom krivične prijave koju je Ministarstvo građevinarstva, saobraća i trgovine podnelo protiv njega zbog deonice puta Ub - Lajkovac na Koridoru 11, koja nikada nije puštena u saobraćaj.

MRKONJIĆU KRIVIČNA PRIJAVA od Ministarstva građevinarstva

SA TURCIMA GRADIMO PUT DO SARAJEVA: Evo kako će izgledati trasa Koridora 11 Požega - Sarajevo (MAPA)

Bivši ministar Milutin Mrkonjić rekao je da garantuje da je posao na spornoj deonici Ub – Lajkovac na Koridoru 11 dobro urađen.

On je izjavio da oni koji su pisali krivične prijave protiv njega i drugih lica, zbog toga što ta deonica nije puštena u saobraćaj, "ništa ne znaju".

Mrkonjić je rekao da prijavu nije očekivao i da je deonica izabrana jer je "bila najpripremljenija".

Koridor
Foto: Srbija Danas

- To je mnogo važno za ove koji pišu prijave i ništa ne znaju. Mi smo ušli u tu deonicu, donete su sve potrebne odluke, raspisani su svi tenderi i posao su dobili naši izvođači, najbolji izvođači- rekao je Mrkonjić. 

Bivši ministar, koji je više puta ulazio u "peckanja" preko medija sa aktuelnom ministarkom Zoranom Mihajlović, rekao je i da "ne veruje da je neko mnogo stručan pisao prijavu".

Na pitanje o glini koja je, prema prijavi, ugrađena u put, Mrkonjić je rekao da on za to ne zna.

- Ministri mnogi ne znaju šta im je nadležnost, nisam ni ja pročitao zakon dok nisam postao ministar. Tamo piše da je ministarstvo dužno da vrši upravni nadzor, a ne da gradi. Znači, potrebno je da obezbedi uslove, poveri investitoru i da se završi posao- rekao je Mrkonjić. 

Predsednik u obilasku radova na Koridoru 11: Evo kada će sve biti gotovo

Kako je rekao, on je išao po gradilištima samo zato što je "ponešto znao o tome".

- Pa, molim vas, samo zato što je bio sticaj okolnosti što sam bio jedan od retkih ministara koji je nešto i znao o poslu koji radi, neću da vređam ove koji su tu sada, ja sam šetao po gradilištama. Ne mislite valjda da sam išao da merim koliki je asfalt i da li ima gline. Plaćene su institucije za to, nije to moj posao- rekao je Mrkonjić. 

Predsednik obišao radove na Koridoru 11: Između Kine i Srbije postoji čelično prijateljstvo (FOTO)

On smatra i da će krivične prijave biti odbačene i da je šteta što ta deonica nije puštena.

- Ne pravdam nekvalitet, znate kako se to utvrđuje i neka organi to utvrde. Ja sam sve radove nadzirao kao ministar, ali ja sam ovde svoj deo posla završio tokom dve godine, a posle ima ko je odgovoran- rekao je on.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
20 Beograd