fbpx
Skip to main content
Živorad Žika Nikolić

OSTADE RTS bez svojih najboljih EMISIJA: Napustila ih „Žikina Šarenica“, a sad će i „Kvadratura kruga“?!

Foto: Srbija Danas
RTS u haosu

Nakon što je posle četiri decenije rada na javnom servisu autor i voditelj emisije „Žikina Šarenica“, Živorad Žika Nikolić napustio RTS, izgleda da će njegovim stopama poći još neke kolege sa veoma popularnim TV formatima.

Naime, Branko Stanković, autor često nagrađivane TV emisije „Kvadratura kruga“ najavio je odlazak sa javnog servisa, navodno, zbog nepovoljnih uslova u kojima priprema emisiju i ignorisanja menadžmenta RTS, što je nagovestio i na nedavnoj proslavi 800 emisije, organizovane u direkciji ove medijske kuće.

BOMBA: Emisija "Šarenica" OSTAJE na RTS-u, ali je NEĆE voditi Žika! Evo ko dolazi UMESTO njega! ŠOK!

Na njegovoj skromnoj proslavi jubileja nisu se pojavili ni direktor RTS Dragan Bujošević, ni v.d. direktora televizije Ilija Ćerović, a ni glavni urednik informativnog programa Nenad Stefanović, voditelj je indirektno dobio odgovor i samo čeka da prođe rok koji je sam sebi odredio.

Puna 27 dana uzalud čekam na prijem kod direktora javnog servisa Dragana Bujoševića, koji ne želi samnom o svemu tome da porazgovara. Ako me u narednih osam dana ne primi, najavio sam obraćanje javnosti i rekao sam da ću napustiti RTS, potvrdio je Stanković, ne želeći da komentariše razloge ignorisanja uprave RTS.

Da li je prisvojila nacionalno kao svoje? “Žuta” Olja proterala Žikinu Šarenicu, zabranila Branka Kockicu?!

Živorad Žika Nikolić
Živorad Žika Nikolić
Foto: Srbija Danas

O značaju Stankovićeve emisije svedoči 60 priznanja koja je emisija dobila za 16 godina emitovanja, uključujući i Vukovu nagradu, koja je največe kulturno priznanje u zemlji. Pored toga, nekoliko privatnih televizija je zainteresovano za transfer projekta „Kvadratura kruga“.

Na oglasnim tablama u sedištu RTS u Takovskoj ulici broj 10 u Beogradu, svakog dana izlaze nova saopštenja reprezentativnih sindikata u kojima se ukazuje na nepravilnosti u raspodeli i rukovođenju i traži odgovornost menadžmenta javnog medijskog servisa.

KAKAV TRANSFER: Žika Nikolić prelazi sa RTS-a na Pink

Nemanjići
Foto: RTS/ Printscreen

U novom saopštenju govori se o  enormno visokim varijablama (od više stotina hiljada dinara) pojedinih TV radnika, dok većina zaposlenih ima male plate i radi u lošim uslovima. Zbog toga, mnoge popularne emisije uključujući i njihove voditelje odlaze sa javnog servisa, kog tako oslabljuju, a jačaju privatne emitere – otkriva izvor sa javnog servisa.

Ne treba zanemariti ni nacionalnu bruku koju je RTS priredio građanima, sprdajući se sa srpskom istorijom u seriji „Nemanjići“, koja je na sva zvona najavljivana kao veliko ostvarenje javnog servisa, a ispostavila se kao najveća javna sramota Srbije.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd