fbpx
Skip to main content
Kadri Veselji

Ovaj čovek nema obraza! Veselji opet PRETI Srbima: Nećemo dozvoliti "bosnizaciju" ni podelu Kosova

Foto: Profimedia
Veselji je u intervjuu za agenciju Kosova preš rekao da "snažno podržava akciju hapšenja Marka Ðurića, jer je bez dozvole ušao na teritoriju Kosova"

Predsedavajući takozvane kosovske skupštine i lider Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji izjavio je, povodom hapšenja Marka Ðurića, da "niko ne može da dođe na Kosovo i provocira svojim izjavama", te da neće dozvoliti "'bosnizaciju' ili podelu Kosova".

Veselji je u intervjuu za agenciju Kosova preš rekao da "snažno podržava akciju hapšenja Marka Ðurića, jer je bez dozvole ušao na teritoriju Kosova" i visoko je ocenio policijsku operaciju, rekavši da je to "najprofesionalnija policija, koja je uprkos riziku obavila posao, ne povredivši nikoga", prenosi RTK na srpskom jeziku.

Navodi se da je Veselji izneo tvrdnju da je došlo do "neodgovornog ponašanja srpskih institucija", dodajući da je "nerealna ideja Srba da od Kosova naprave drugu Bosnu, pokušavajući da bez saglasnosti kosovskih institucija uspostave Asocijaciju (Zajednicu srpskih opština - ZSO)".

- Nikad nećemo to dozvoliti, vrlo sam jasan u tom pogledu... Ali neka se razočaraju, istovremeno neka i polude oni koji misle da će moći da grade paralelizam ili da će moći da nametnu odluke Kosovu izvan institucija Kosova. To važi i za Srpsku listu i za opoziciju - kazao je Veselji.

Ibar, Kosovska Mitrovica
Ibar, Kosovska Mitrovica
Foto: Srbija Danas

On je dodao da će "Asocijacija (ZSO) biti formirana, ali po zakonima i ustavu Kosova".

Lider DPK je govorio i o deportaciji turskih državljanja, navodeći da se "tako nešto više nikada neće ponoviti".

- Ovo pitanje mora da se razjasni i svako ko je umešan moraće da snosi odgovornost - izjavio je Veselji i dodao da, kada bi ministar spoljnih poslova bio iz redova DPK, ministar "bio smenjen za dva minuta".

Veselji je rekao da je bio "postiđen načinom privođenja i deportacije turskih državljana za Tursku" i da je "tražio izvinjenje članovima porodice privođenih".

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Light intensity drizzle
1 Beograd