Skip to main content
 • Read more hapšenje Hronika

  Sud doneo odluku: Dvojica policajaca osuđena na dve godine zatvora zbog primanja mita

 • Read more Neobična životinsjska prijateljstva Ljubimci

  RAZNEŽIĆETE SE: Preslatka životinjska prijateljstva (VIDEO)

 • Read more Dragan Đilas, Dragan Šolak Info

  ĐILAS I ŠOLAK PROMOVIŠU "VOJSKU KOSOVA": Slušaju albanske zvaničnike kao bogove i PIŠU ONO ŠTO IM SE KAŽE

 • Read more JuTjub Vesti

  15 MILIONA DISLAJKOVA: Ovo je ubedljivo NAJNEPOPULARNIJI video na Jutjubu!

 • Read more radnici, građevina, Rusija Vesti

  Umanjene takse do 92 odsto: Dobra vest za građane i investitore u Srbiji

 • Read more Košarkaška reprezentacija Srbije Košarka

  SRBIJA JE ZEMLJA KOŠARKE: Potezi Micića i Kalinića zaludeli svet (VIDEO)

 • Read more Sergej Trifunović Info

  "Zа SerGejа i brаtа mu, nа proleće sаdim dvа jutrа duvаnа": Građani Srbije pokazali šta zaista misle o Trifunoviću

Mihajlović

Ovako se porodica Mihajlović obogatila na račun opštine Paraćin

Foto: SD/ilustracija
Brojne afere koje se tiču funkcionera u opštini Paraćin već su izašle na videlo, a kao što smo najavili uslediće serija tekstova o ljudima koji su se obogatili na račun budžeta opštine Paraćin, odnosno od novca građana Paraćina

Opština Paraćin je, zahvaljujući načinu na koji njome rukovode lokalni javni funkcioneri postala je sinonim za afere, sukobe interesa, nasilje i bahato ponašanje uskog kruga ljudi koji sarađuju sa predsednikom opštine Sašom Paunoviće. Međutim, postoje i pojedinci u Paraćinu koji su se obogatili na račin budžeta opštine, dok ostatak građana Paraćina radi za minimalac ili je čak prinuđena da napusti to mesto kako bi uspeli da pronađu posao.

Dok se pojedinci bogate od para građana Paraćina i lagodno žive, koliko je katastrofalno stanje za ostatak građana u toj opštini pokazuje činjenica da je nezaposlenost tamo preko 40 odsto. Na dan 30.04. ove godine u toj opštini bilo je čak 7.947 nezaposlenih ljudi.

Među najbogatijim ljudima u Paraćinu svakako je porodica Mihajlović koja je stvorila imperiju različitih lanaca privatnog biznisa. To ništa ne bi bilo čudno da supruga Dejana Mihajlovića, glave ove porodice, Suzana Mihajlović nije radila kao član opštinskog veća u opštini Paraćin. Ona je na tom mestu bila u periodu od 2012. do 2016. godine. Za vreme dok je ona bila većnik, imperija Mihajlović ubrzano se razvijala, da bi saradnja sa opštinom Paraćin i javnim preduzećima te Opštine bila nastavljena i nakon što je otišla sa te funkcije.

Mihajlovići
Mihajlovići
Foto: SD/ilustracija

Opštinski funkcioneri 60 hiljada evra popili i pojeli u kafani Mihajlović čiji je vlasnik porodica Mihajlović

Funkcioneri opštine Paraćin potrošili su u kafani porodice Mihajlović 60 hiljada evra, a navjevći deo tog novca potrošeno je dok je Suzana Mihajlović bila član veća opštine Paraćin. Dakle, funkcioneri te opštine jeli su i pili u kafani Mihajlovića u isto vreme dok je Suzana bila funkcioner u toj istoj opštini. Suzana Mihajlović u to vreme našla se i u sukobu interesa zbog toga što su opštinske pare išle u kafanu njene porodice.

Kada smo pozvali Suzanu Mihajlović i pitali je za komentar povodom toga što je 60 hiljada evra opština Paraćin i javna preduzeća te opštine, potrošili u kafani porodice Mihajlović i da je najveći deo novca potrošen dok je ona bila član veća u Opštini, Suzana nam je rekla da na to nema komentar, ali i da iza svega toga ne stoji njen potpis.

- Ja ne zna zaista o čemu vi pričate – prvo je nam je rekla zbunjeno gospođa Mihajlović, a kada smo joj objasnili da su to javni podaci dostupni javnosti ona se prisetila i rekla: - Moj potpis nigde ne stoji.

Nakon toga gospođa Mihajlović spustila nam je slušalicu, da bi kroz 15-ak minuta ona uputila nama poziv te ponovila da neće ništa da komentariše i pozvala nas u goste.

Bili smo zbunjeni zbog čega nas gospođa Mihajlović zove da budemo njeni gosti, možda je to bio samo običan poziv, a možda je to neki paraćinski običaj, da novinare istraživače koji razotkrivaju afere i malverzacije pozivaju u goste?!?

Mihajlovići su nastavili da sarađuju sa opštinom Paraćin i nakon što je Suzana Mihajlović otišla sa funkcije koju je imala u toj opštini, ali “jagnjeća brigada“ te opštine nastavila je da odlazi u kafanu Mihajlovića i troši ogromne svote novca na hranu i piće. Mihajlovići inače sada poseduju lanac restorana i dalje blisko sarađuju sa opštinom Paraćin i opštinskim preduzećima.

Imperija Mihajlovića ne zaustavlja se ovde oni imaju i lanac pumpi koje se nalaze na području Paraćina i okolnih mesta. Pumpe porodice Mihajlović takođe pobeđuju na javnim nabavkama koje raspisuju javna preduzeća opštine Paraćin. Iz budžeta opštine Paraćin prebačeno je za tri godine preko 70 miliona dinara u pumpe porodice Mihajlović.

Da je sve istina ono o čemu govorimo možete videti i na sajtu poslovnog sistema Mihajlović. A šta sve poseduju pogledajte klikom OVDE!

Mihajlovići, takođe, poseduju i lokalnu televiziju i radio a iz opštine takođe dobijaju novac. Poznato je da njihovi mediji nisu objektivni u izveštavanju već da se isključivo propagiraju stavovi koje diktira predsednik opštine Saša Paunović, pa se slobodno može reći da građani Paraćina žive u medijskom mraku koji im plasiraju Mihajlovići.

Kako nam Suzana Mihajlović nije dala priliku da joj postavimo pitanja vezana za pumpe, restorane, medije te porodici, građani će za sada ostati uskraćeni za odgovore, ali ne zadugo jer istraživački tim naših novinara omogućiće da mrak koji Demokratska stranka širi Paraćinom napokon nestane tako što ćemo izneti istinu o svemu što se radi na teritoriji opštine Paraćin.

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
Cale 's picture

Cale

Sad lepo Finansijska kontrola poslovanja ali iz Subotice(npr.),vicni inspektori bi trebalo da imaju uvid u dobit posto su sigurno imali i troskove tokom tih malverzacija,odbiti troskove i rebnuti u visini ukupne zarade kaznu, koliko sam uspeo da preracunam to bi trebalo da bude oko 500 000 € ili 60 miliona dinara,pa lepo im to napraviti na rate na 10 godina i miran Paracin.PROSTO ko Evropi

0 | 1
Toza's picture

Toza

A paracinci ih izgleda postuju cim glasaju za njih Sta cemo i kako Jos se hvale kad ih pitas Kazu sve uredno transparentno sredjeno

2 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
-3 Beograd