fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

"Ove godine ozbiljno povećanje plata lekarima i sestrama" Vučić u poseti Domu zdravlja u Vrnjačkoj banji

Foto: Predsedništvo Srbije
Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je danas kampanju "Budućnost Srbije" obilaskom Raškog okruga, a prva tačka je Vrnjačka Banja, u kojoj je posetio Dom zdravlja "Dr Nikola Džamić".

Vučić je obećao medicinskim sestrama i lekarima da će plate ove godine biti znatno uvećane.

- Polako, vas sestre i lekare motivišemo da ostanete u Srbiji, da budete nešto zadovoljniji - rekao je predsednik, zahvalivši zaposlenima na dočeku i fotografisao se s njima.

Aleksandar Vučić
Foto: Predsedništvo Srbije

Njega su, ispred Doma zdravlja, dočekali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Ðurović, direktorka Vesna Malićanin i zaposleni u toj ustanovi, kao i građani koji su, kao i u drugim mestima, iskorisitli priliku da predsedniku iznesu svoje probleme.

Jedan od meštana Vrnjačke Banje požalio se da nema zdravstvenu knjižicu, jer mu firma u kojoj je radio osam godina nije uplaćivala radni staž, a predsednik opštine Boban Ðurović je obećao da će taj problem biti rešen.

SASTANAK VUČIĆA I DODIKA: Nastavićemo da delujemo JEDINSTVENO!

SASTANAK VUČIĆA I DODIKA: Nastavićemo da delujemo JEDINSTVENO!

Tokom obilaska, Malićaninova je Vučiću predočila šta je prošle godine urađeno u Domu zdravlja u prvoj fazi rekonstrukcije, za koju je vladina Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila 105 miliona dinara.

Aleksandar Vučić
Foto: Predsedništvo Srbije

Ona je navela da su obnovljeni krov i fasada na zgradi, urađeni vodovodna i kanalizaciona mreža i zamenjene pločice u toaletima.

Naglasila je da 40 godina ništa nije rađeno u toj zdravstvenoj ustanovi i najavila drugu fazu radova u ovoj godini, za koje će Kancelarija izdvojiti 128 miliona dinara.

Aleksandar Vučić
Foto: Predsedništvo Srbije

Kako je predviđeno programom, Vučić će u Vrnjačkoj Banji obići i štandove s rukotvorinama udruženja „Zlatne niti".

Iz Vrnjačke Banje Vučić odlazi u Kraljevo, gde će posetiti proizvodni pogon fabrike kreveta "Moja soba".

Sledi Bogutovačka banja i obilazak Etno sela "Bogut", a zatim Raška, gde će Vučić u kasarni "Stefan Nemanja" razgovarati sa Srbima sa Kosova i Metohije, a zatim svečano otvoriti fabrike "Luš Protect" d.o.o. 

Iz Raške Vučić odlazi u Tutin, gde je predviđeno da obiđe obnovljene Tehničku školu i Gimnaziju, kao i da se sastane sa lokalnim privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave.

U Kraljevu, gde stiže iz Tutina, Vučić će prisustvovati potpisivanju Ugovora o određivanju aerodroma "Morava" za civilni i vojni saobraćaj.

VUČIĆ POSLAO PISMO PUTINU: Pogledajte ceo sadržaj pisma

VUČIĆ POSLAO PISMO PUTINU: Pogledajte ceo sadržaj pisma

Za 17 sati predviđeno je obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić u kraljevačkom SC "Ibar".

Vučić je kampanju "Budućnost Srbije" počeo obilaskom Pčinjskog okruga pre dve nedelje, a u međuvremenu je posetio i Južnobanatski i Mačvanski okrug.

Cilj je da građanima predstavi šta je do sada sve urađeno i koji su dalji planovi, ali i da čuje koji su njihovi najveći problemi.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
Marko's picture

Marko

Odlične vesti za zdravstvene radnike,oni su u potpunosti zaslužili to povećanje!

0 | 1
Dunja 's picture

Dunja

Medicinski radnici obavljaju posao koji treba da bude adekvatno placen, tako ce biti stimulisani i sprecice se odlazak u inostranstvo, a Srbija ce dobiti visok stepen zdravstvene zastite.

0 | 1

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Light intensity drizzle
3 Beograd