fbpx
Skip to main content
Milutin Mrkonjić

OVO JE ŽENA MILUTINA MRKONJIĆA: Decenijama su bili u braku, nisu želeli da se razvedu, ostali su u sjajnim odnosima (VIDEO)

Foto: Srbija Danas
Visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije preminuo je danas. Svima je poznato da je on bio u vezi sa pevačicom Anom Bekutom

Mrkonjić se nakon stupanja u vezu sa Bekutom nije razveo od svoje žene Dragane Mrkonjić Daše. Kako su mediji ranije prenosili Milutin i Dragana su ostali u dobrim odnosima pa su i snimljeni da zajedno odlaze u kupovinu.

TUGA! Preminuo Milutin Mrkonjić

TUGA! Preminuo Milutin Mrkonjić

POSLEDNJA FOTOGRAFIJA MRKE I ANE BEKUTE! Pevačica NASLUTILA SMRT? Ove reči mu je POSVETILA

POSLEDNJA FOTOGRAFIJA MRKE I ANE BEKUTE! Pevačica NASLUTILA SMRT? Ove reči mu je POSVETILA

Evo ko je bio Milutin Mrkonjić i šta je sve ostavio iza sebe

Evo ko je bio Milutin Mrkonjić i šta je sve ostavio iza sebe

- Uvek sam bio odan porodici. Volim sestrinu decu, a sa Aninom porodicom sam kao najrođeniji rod. Poznato je i da sam sa suprugom Draganom u odličnim odnosima iako odavno ne živimo zajedno. Čujemo se gotovo svakodnevno i pomažem koliko mogu. Sve može da se reši mirno i civilizovano. Sve što imam ostaviću ženama. Ja nemam ništa - kazao je on jednom prilikom.

Njih dvoje su više od 30 godina bili u braku, a kako je Mrka ranije dovođen u vezu sa mnogim ženskim osobama, tadašnja njegova žena je dala potpuno neočekivanu izjavu za medije.

- Slušajte, moj muž jeste švaler i ne ljutim se - poručila je sveojevremeno Daša.

- Zaista nemam ništa protiv toga što se viđaju. Ja poštujem njegovu prošlost, kao i on moju. Mi smo stvari od starta postavili na pravo mesto. Ne pada mi na pamet da mu branim da se viđa s njom. Ona je sama i nema nikoga - rekla je ranije Bekuta, koja ne sumnja u ljubav svog dečka.

- Nikada nisam bila ljubomorna, pa nema razloga ni sada da budem. Ja sam jedna samosvesna žena. Nas dvoje u ljubavi ne kalkulišemo. Ponašamo se onako kako osećamo. Prija nam to što smo non-stop zajedno. Jedno drugo negujemo koliko god je to moguće u ovim godinama - rekla je Ana.

Milutin Mrkonjić i Ana Bekuta
Milutin Mrkonjić i Ana Bekuta
Foto: Srbija Danas
Biografija Milutina Mrkonjića

Milutin Mrkonjić je rođen u Beogradu, 23. maja 1942. godine, a diplomirao je 1971. godine na Građevinskom fakultetu u Beogradu. Po završetku fakulteta radio je u Birou za studije i projektovanje železnica, a od 1974. godine bio je rukovodilac Sektora za projektovanje. Godine 1977. zaposlio se u Centru za istraživanje i projektovanje, a njegovim spajanjem sa Saobraćajnim institutom postaje njegov direktor.

Učestvovao je u brojnim projektima u Alžiru, Venecueli, Iraku, Kuvajtu, Kini, Gabonu, Libiji. Bio je rukovodilac obnove Srbije ispred Vlade Srbije posle NATO bombardovanja 1999. godine.

Takođe je bio potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije od 8. maja 2007. godine. Nakon što je predsednik Skupštine Tomislav Nikolić podneo ostavku, Mrkonjić je preuzeo predsedavanje sednicama Skupštine kao najstariji od potpredsednika, do izbora novog predsednika Olivera Dulića 23. maja 2007. Pred Mrkonjićem je Vlada Republike Srbije položila zakletvu 15. maja 2007. godine.

Milutin Mrkonjić
Milutin Mrkonjić
Foto: Srbija Danas

Na izborima za predsednika Srbije, januara 2008. godine, bio je kandidat SPS-a i osvojio je oko 6% glasova. U Vladi koja je formirana nakon izbora u maju 2012. godine, Milutin Mrkonjić je obavljao funkciju ministra saobraćaja do rekonstrukcije koja je završena 2. septembra 2013. godine. Na tom mestu ga je zamenio stranački kolega Aleksandar Antić.

Bivša supruga Milutina Mrke Mrkonjića je Dragana Daša Mrkonjić, koja je godinama radila kao advokat, a kasnije i kao sudija. Njih dvoje su bili u braku više od 30 godina.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd