fbpx
Skip to main content
Vladimir Lazarević

OVO NATO još uvek NE OPRAŠTA Srbima: Hvalili su se da su nas uništili, a onda su doživeli ŠOK (VIDEO)

Foto: Profimedia
Ovo poniženje nisu očekivali

General u penziji, Vladimir Lazarević, nekadašnji komandant Prištinskog korpusa i Treće armije Vojske Jugoslavije, otkrio je zastrašujuće detalje o komandama NATO alijanse koje su bile usmerene ka srpskoj vojsci na Kosmetu 1999. godine.

Ljudi ne mogu ni da zamisle šta nam je urađeno '99. godine: Dr Grujičić otkrila alarmantne posledice NATO bombi

Tiha smrt Srba 18 godina posle: Uskoro će se saznati istina o POSLEDICAMA NATO bombardovanja

Posle 10 godina izgubljene slobode i odslužene kazne u Hagu, Lazarević se, s više tuge nego gorčine, priseća svega kroz šta je prošao.

- Na Kosovu su se sve do juna 1999. vodile neprestane borbe, prsa u prsa. NATO se nije nadao takvom umeću srpske vojske, a pre svega ne tako visokom moralu i vojnoj etici. Oni su i sami priznali da su poniženi. Glavnokomandujući NATO Vesli Klark je 2000. godine izjavio: "Ništa nismo mogli da uradimo toj vojsci na Kosovu, pa smo zato gađali civilne ciljeve." Mi smo se, za razliku od njih, do kraja borili časno - govori Lazarević.

NATO je, kaže general, morao da prikrije svoje zločine nad srpskim narodom. Učinili su to zamenom teza, pa su krivci vrlo brzo nakon rata traženi u redovima srpske vojske.

U pritvoru dočekao rođenje unuke

Unuka Lana rodila se dok je bio u Hagu. To je još jedan zločin prema njegovoj porodici, kako je govorio. Dane sada provodi sa suprugom Olgom, trojicom sinova i unucima Lanom (3), Nikolinom (8) i Lazarom (14). Tokom 10 godina boravka u Hagu viđao ih je svega jednom do dva puta godišnje.

- Pre 13 godina, 2004. na 2005, tražili su od mene da zbog opstanka Srbije i pregovora o Kosovu dam svoju glavu. Iako prvobitno nije tražena moja glava već tuđa, ali pošto tuđa nije pristala, ja sam bez primljene optužnice sam otišao u Hag. Rekao sam tadašnjem državnom vrhu: "Evo moje glave Hagu ako će Srbiji biti bolje" - navodi general.

Srpska groblja kriju tajnu: Naši vojnici masovno umiru od NAJTEŽIH bolesti, a o tome se nije smelo pričati

Osuđen je, objašnjava, bez dokaza za komandnu odgovornost, a sve u cilju međunarodne farse koja je trebalo da prikrije zločine protiv čovečnosti koje je NATO počinio.

Sve što se u Hagu desilo za normalni razum je neshvatljivo. Kreirali su optužnice i vodili postupke nelegitimne sa aspekta Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava. Nisam osuđen za delo bilo kog od svojih vojnika, a pogotovo ne za svoje lično. Po njima, trebalo je da kao komandant predam korpus, da se povučem i da izdam svoju zemlju. Koji bi to pravi general ikada učinio? - kaže general.

Da li su mogli da nam pomognu?! Putin otkrio zašto Rusija nije mogla da spreči NATO bombardovanje nekadašnje Jugoslavije

Posledice 10 godina otete slobode, moje i moje porodice, i danas osećam. Sve dok me zdravlje služi, a sada je pod kontrolom naših lekara, dovoljno mi je samo da sam sa najbližima. Dok sam pored njih, ni na šta ne mogu da se žalim, priča Lazarević.

- Trebalo je i novca i zdravlja da se sve to izdrži. Bilo je to veliko mučenje za njih, provođenje kroz razne kapije, procedure... Dok dođe do susreta, bude baš teško i ostane malo vremena za razgovor - kaže on.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
18 Beograd