fbpx
Skip to main content
Vladimir Lazarević

OVO NATO još uvek NE OPRAŠTA Srbima: Hvalili su se da su nas uništili, a onda su doživeli ŠOK (VIDEO)

Foto: Profimedia
Ovo poniženje nisu očekivali

General u penziji, Vladimir Lazarević, nekadašnji komandant Prištinskog korpusa i Treće armije Vojske Jugoslavije, otkrio je zastrašujuće detalje o komandama NATO alijanse koje su bile usmerene ka srpskoj vojsci na Kosmetu 1999. godine.

Ljudi ne mogu ni da zamisle šta nam je urađeno '99. godine: Dr Grujičić otkrila alarmantne posledice NATO bombi

Tiha smrt Srba 18 godina posle: Uskoro će se saznati istina o POSLEDICAMA NATO bombardovanja

Posle 10 godina izgubljene slobode i odslužene kazne u Hagu, Lazarević se, s više tuge nego gorčine, priseća svega kroz šta je prošao.

- Na Kosovu su se sve do juna 1999. vodile neprestane borbe, prsa u prsa. NATO se nije nadao takvom umeću srpske vojske, a pre svega ne tako visokom moralu i vojnoj etici. Oni su i sami priznali da su poniženi. Glavnokomandujući NATO Vesli Klark je 2000. godine izjavio: "Ništa nismo mogli da uradimo toj vojsci na Kosovu, pa smo zato gađali civilne ciljeve." Mi smo se, za razliku od njih, do kraja borili časno - govori Lazarević.

NATO je, kaže general, morao da prikrije svoje zločine nad srpskim narodom. Učinili su to zamenom teza, pa su krivci vrlo brzo nakon rata traženi u redovima srpske vojske.

U pritvoru dočekao rođenje unuke

Unuka Lana rodila se dok je bio u Hagu. To je još jedan zločin prema njegovoj porodici, kako je govorio. Dane sada provodi sa suprugom Olgom, trojicom sinova i unucima Lanom (3), Nikolinom (8) i Lazarom (14). Tokom 10 godina boravka u Hagu viđao ih je svega jednom do dva puta godišnje.

- Pre 13 godina, 2004. na 2005, tražili su od mene da zbog opstanka Srbije i pregovora o Kosovu dam svoju glavu. Iako prvobitno nije tražena moja glava već tuđa, ali pošto tuđa nije pristala, ja sam bez primljene optužnice sam otišao u Hag. Rekao sam tadašnjem državnom vrhu: "Evo moje glave Hagu ako će Srbiji biti bolje" - navodi general.

Srpska groblja kriju tajnu: Naši vojnici masovno umiru od NAJTEŽIH bolesti, a o tome se nije smelo pričati

Osuđen je, objašnjava, bez dokaza za komandnu odgovornost, a sve u cilju međunarodne farse koja je trebalo da prikrije zločine protiv čovečnosti koje je NATO počinio.

Sve što se u Hagu desilo za normalni razum je neshvatljivo. Kreirali su optužnice i vodili postupke nelegitimne sa aspekta Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava. Nisam osuđen za delo bilo kog od svojih vojnika, a pogotovo ne za svoje lično. Po njima, trebalo je da kao komandant predam korpus, da se povučem i da izdam svoju zemlju. Koji bi to pravi general ikada učinio? - kaže general.

Da li su mogli da nam pomognu?! Putin otkrio zašto Rusija nije mogla da spreči NATO bombardovanje nekadašnje Jugoslavije

Posledice 10 godina otete slobode, moje i moje porodice, i danas osećam. Sve dok me zdravlje služi, a sada je pod kontrolom naših lekara, dovoljno mi je samo da sam sa najbližima. Dok sam pored njih, ni na šta ne mogu da se žalim, priča Lazarević.

- Trebalo je i novca i zdravlja da se sve to izdrži. Bilo je to veliko mučenje za njih, provođenje kroz razne kapije, procedure... Dok dođe do susreta, bude baš teško i ostane malo vremena za razgovor - kaže on.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd