Skip to main content
isis

PAKLENI PLAN ALBANACA: Na Kosovu se prave TERORISTIČKE BAZE za napad na Srbe

Foto:Profimedia/ilustracija
Petković kaže da je do 1999. albansko društvo na KiM bilo sekularno i da je svoj nacionalni identitet zasnivalo na jeziku a ne religiji, dok je sada radikalizovano u mnogim aspektima

Na KiM postoje strukture koje ozbiljno rade na stvaranju terorističkih baza sa ciljem izazivanja potresa u srpskim sredinama i šire, izjavio je danas pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković.

Komentarišući to što su sprske službe otkrile da je teroristička grupa Albanaca sa KiM pod kontrolom ISIS-a planirala prošle godine da izvrši napade u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici, Petković kaže da je od 1999. godine albanski narod na KiM verski radikalizovan i da tome svedoči činjenica da se na KiM južno od Ibra od 1999. do danas izgradilo više od 900 džamija.

DŽIHADISTI PRETE! Žele ŠTO VIŠE MRTVIH! Planiraju žestoke NAPADE U SRBIJI! Mete - naše najveće SVETINJE!

- Dakle, reč je o jednom scenariju koji je trebalo da podseća na onaj iz 17. marta 2004. godine - rekao je Petković gostujući na Pinku.

Kazao je da Albanci na KiM planiraju naredne nedelje da uvrste u dnevni red tzv. kosovske skupštine u Prištini set zakona koji se odnosi na formiranje tzv. vojska Kosova, ali ne pod tim nazivom.

Kosovo
Kosovo
Foto: Profimedia/ilustracija

Oni bi zadržali stari termin Bezbednosne snage Kosova, kako bi izbegli ustavne amandmane za koje im je prilikom glasavanja potrebna i podrška Srpske liste, objasnio je Petković.

- Šta će tamo vojska Kosova, kada tamo već postoji Kfor, osim da upada na sever i da se ponaša neprijateljski prema srpskom narodu. Ta vrsta provokacije (u kosovskoj skupštini) očekuje se sledeće nedelje i pokazuje da su Albanci nevrozni i da pokusavaju na sve nacicne da izazovu neku rekaciju Srbije, kao što je bio nedavni upad na Gazivode - rekao je Petković.

Šešeljev sin ŽESTOKO IZVREĐAO EU usred Evrope! Samo JEDNIM svojim gestom UĆUTKAO CELU SALU! (VIDEO)    

Ukazao je da se prema Rezoluciji UN 1244 i Kumanovskom sporazumu jedina oružana snaga na Kosovu i Metohiji KFor.

On je naglasio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na odgovoran nacicn vodi Srbiju, ali i da pokazuje koje su crvene linije države Srbije i poručuje da neće dozvoliti da se desti nova Oluja ili 17. mart 2004.

Ističe, takođe, da veska radikalizacija Albanaca na KiM samo pokazuje koliko je bila pogubna odluka mnogih zapadnih mnogih zemalja da priznaju Kosovo.

Petković kaže da je do 1999. albansko društvo na KiM bilo sekularno i da je svoj nacionalni identitet zasnivalo na jeziku a ne religiji, dok je sada radikalizovano u mnogim aspektima.

Tači PODVIO REP: Po svaku cenu traži RAZGRANIČENJE na KOSOVU inače LETI PRAVO U ZABORAV!

- Kačanik je od strane Njujork tajmsa bio proglašen za prestonicu vehabizma, dok je u izveštaju Stejt dipartmenta navedeno da je 400 Albanca sa KiM otišlo da ratuje na strani ISIS-a u Siriji.

Albanci već duže vreme pokusavaju da formiraju vojsku Kosova koja bi bila multietnička odnosno u kojoj bi bili i Srbi, kako imali, navodi Petković, opravdanje prilikom napada na srpske sredine da to nije etnički motivisano.

Petar Petković
Petar Petković
Foto:Youtube/Printscreen/Novo jutro - Dea i Sarapa

Srbi u okviru Srpske liste su jasno stavili do znanja da ne žele da učestvuju u formiranjiu vojske Kosova.

Petković ističe da kosovski predsednik Hašim Tači često daje izjave oko KiM zbog unutrašnjih političkih poena, ali i zbog provokacije Srbije, kao i da se pozva se na predsednika Francuske Makrona, ''jer zna da mu je upavo Makron u smislu podrške slaba tačka''.

UZBUNA U SRBIJI! Šiptari najavljuju KRVAVO PROLEĆE 2019. godine? Ako ovo urade, slede ŽESTOKI SUKOBI?!

Komentarišući Vučićevu ideju o razgraničenju na KiM, Petković kaže da je Vučić sam rekao da tako njegovo rešenje ne nailazi na podršku građana Srbije i da on kao predsednik zemlje poštuje volju građana.

Petković dodaje da sada na KiM ima svega šest odsto Srba, dok je 1989. godine bilo 17 odsto i da treba da se zapitamo koliko će Srba biti za 15 godina.

- Zbog toga se sada priprema posebna sednica Vlade Srbije na kojoj će biti usvojeni značajni programi za oporavak sprskih sredina na KiM, za izgradnju novih fabrika, bolnica, jačanje privrede, pre svega poljoprivrede. Sve to pokazuje da vodimo proaktivnu politiku - naveo je Petković.

Politički analitičar Radun Branko je, takođe, rekao da na KiM ima dosta pripadnika ISIS-a koji su se borili u Siriji, možda i najviše srazmerno broju stanovnika, ali i iz Makedonije i Raške.

Novi šef Interpola po meri Prištine

- Tu se stvorio novi talas reislamizacije Albanaca. Tako, na primer, 1999. Albanci nisu napadali samo Srbe već i nealbansko stanovništvo i muslimane koji nisu Albanci. Sada se to menja, sada imaju apsiracije da preko islama asimiliuju i bošnjačko stanovništvo u Crnoj Gori i Raškoj, kroz neku novu islamizaciju svog stanoništva - kaže Radun.

Dodaje da na KiM ima puno ljudi koji se vratili sa ratišta u Siriji, gde su primili najradikalniju vrstu islama - vehabizam, prošli obuke i učestvovali u ratu.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 74 Pogledaj sve komentare
Hana's picture

Hana

Albanci su sada bas preterali.

0 | 0
Dragana's picture

Dragana

Ne znam dokle ce se Kfor, Euleks i medjunarodna zajednica praviti ludi?

0 | 0
Mile's picture

Mile

Ovo je za ozbiljnu reakciju sa zapada.

0 | 0
stanojlović's picture

stanojlović

Neće im proći, dosta smo mi bili korektni, a oni radili po svome.

0 | 0
Joj's picture

Joj

Opet ce da provociraju.

0 | 0
Sanja's picture

Sanja

Albanci su teroristi. Evropa mora da reaguje.

0 | 0
tasa's picture

tasa

Veliki broj Albanaca sa KiM je regrutovan u nemilosrdne krvnike ISIS-a i oni su se sada vratli na Kosovo.Srbi su u najvecoj opasnosti ali ce se oni okomiti i na Evropu.

0 | 0
Jana's picture

Jana

Terorizam je opasan sam po sebi, ako su ove informacije tacne postoje nadlezne medjunarodne organizacije koje treba da ispitaju.

0 | 0
Dara's picture

Dara

U regionu treba da bude mira a naš predsednik čini i nemoguće da bi ga obezbedio.

0 | 0
Aleksa's picture

Aleksa

Normalizacija i dijalog između Kosova i Srbije je od esencijalnog značaja za stabilnost na Balkanu.

0 | 0
Milica's picture

Milica

To je strasno, pod hitno da se reaguje i spreci, narod da se zastiti.

0 | 0
Adam's picture

Adam

Do kada tolerisati ove njihove pretnje!?

0 | 0
Viktorija's picture

Viktorija

Ovo je vec horor, nema vise smisla, mora da se reaguje.

0 | 0
Dika's picture

Dika

Sa kime mi to gradimo put mira!?

0 | 0
Vladan's picture

Vladan

Nase sluzbe odlicno rade, nista im ne moze da promakne, tako da nema razloga da se stanovnisto brine za svoju bezbednost.

0 | 0
Mirjana's picture

Mirjana

Nama je bitno da odrzimo mir i stabilnost. Verujem da nece doci donapada.

0 | 0
Jelena's picture

Jelena

To su uzasne vesti, sto spremaju Albanci.

0 | 0
Jova's picture

Jova

Ne smemmo dozvoliti da se to formira i boricemo se svim diplomatskim stvarima da to sprecimo.

0 | 0
Ana's picture

Ana

Albancima nije verovati, moramo biti apsolutno spremni da reagujemo u svakom momentu.

0 | 0
Biljana's picture

Biljana

Mogu Albanci da zele i da spremaju sta god, kada mi imamo obucenu vojsku i policiju koja ce svaki pokusav bilo kakvog napada spreciti.

0 | 0
Sely's picture

Sely

Te price oko vojske su im smesne,time bacaju senku sa drugih problema,niko nece dozvoliti formiranje vojske.

0 | 0
Anita's picture

Anita

Albanci mogu napasti bilo kada, ipak Srbija ima vojsku koja je spremna da odgovori u bilo kom trenutku i odbrani srpsku zemlju.

0 | 0
Branko 's picture

Branko

Srbija ce imati cime da se odbrani od ovih terorista.

0 | 0
Kosta's picture

Kosta

Pokvaricemo im i te planove kao sto smo to radili do sad.

0 | 0
Luka's picture

Luka

Nas narod je skroz ne zasticen na Kosovu, teror je sve ucestaliji sa samo jednim ciljem da se i ono malo Srba sto je ostalo protera sa svojih ognjista. Sve to strane mirovne snage gledaju i svojim postupcima odobravaju.

0 | 0
Brane's picture

Brane

Nadam se da su stim upoznati Tramp i Merklova.

0 | 0
Tea's picture

Tea

Bice ponovo sukoba,treba reagovati na vreme

0 | 0
Tanja's picture

Tanja

Zar im nije dosta ratova?

0 | 0
Milica's picture

Milica

Zasto im Srbi toliko smetaju?Koliko godina i vekova su svi ziveli u miru i slozi!

0 | 0
Boško's picture

Boško

Kad su pokušali da sa dugim cevima paradiraju na Gazivodama videli su kako je reagovala Srbija. Niko više neće maltretirati srbe na očigled celog sveta, a da ih srpska vojska adekvatno ne zaštiti.

0 | 0
Milovan's picture

Milovan

Bez obzira na stav EU, SAD, Srbije i svih ostalih, za mene ce Kosovo uvek biti sastavni deo Srbije

0 | 0
Ivan's picture

Ivan

Svi treba da reaguju ako se vec zna da postoje mesta za obuku terorista na KiM.

0 | 0
Ivan's picture

Ivan

Hitna reakcija .Bolje spreciti nego leciti.

0 | 0
Max's picture

Max

Gadan je taj terorizam. Treba se cuvati toga. Samo rat inciraju.

0 | 0
Jelena's picture

Jelena

EU mora da reaguje. Ovo što se na radi na Kosovu dok ceo svet nemo posmatra je sramno. Kako drugačije shvatiti nego da džihadisti na Kosovu imaju prećutnu podršku velikih sila. Cilj je uterati Srbima strah u kosti, da ćute, ne javljaju se i ne traže nikakva svoja prava.

0 | 0
Ivan's picture

Ivan

Treba pomoći srbima na Kosovu.

0 | 0
Nevena's picture

Nevena

Albanci hoće na pokvaren i podmukao način da u Skupštini provuku formiranje vojske Kosova koja se kao neće tako zvati, a u stvari to će značiti. Cilj je što više zastrašiti srpski narod i dati mu do znanja da mu je bolje da napusti svoje domove i beži.Strašno je ovo šta se u srcu Evrope radi.

0 | 0
Šta svet čeka's picture

Šta svet čeka

Kosovo je samo po sebi dovoljno žarište i bez ISIS-a i džihadista. A sada ovo je već kap prelila čašu. Kada će svet više da reaguje na ovakve planove, provokacije i javno demonstritanje sile i potencijalnih napada?

0 | 0
Nema provokacija's picture

Nema provokacija

Nisam sigurna da li im teže pada što nisi u stanju da isprovociraju sadašnju vladu ili što se Srbija oporavlja kao država.

0 | 0
joka's picture

joka

medjunarodna zajednica mora da reaguje na ovakve postupke. necemo i ne smemo dozvoliti da srbi ponovo budu u strahu i da nam siptari ponovo prete i pokazuju otvorene pretnje

0 | 0
Maja's picture

Maja

I posle će da Evropska unija kaže kako snage KFOR-a rade dobro svoj posao!

0 | 0
maki's picture

maki

Nadam se da niko nece ugroziti bezbednost srpskog naroda na Kosovu. Oni samo zele miran i normalan zivot, bez stesa i straha.

0 | 0
Pele's picture

Pele

To je jako važno da i EU prizna da pravi IIS na Balkanu, jer Velika Albanija ništa drugo nije nego ISIS.

0 | 0
Milko's picture

Milko

Oni što pretenduju da potpuno proteraju Srbe sa Kosmeta, moraju računati na žestok odgovor Srbije. Danas je 2018. godina, a ne 2004.

0 | 0
Jovan's picture

Jovan

Ne smemo im to dopustiti!

0 | 0
ana's picture

ana

Albanci su jasno pokazali da ne zele da saradjuju, tako da se od njih svasta moze ocekivati

0 | 0
mara's picture

mara

Albanci bi trebalo da postuju dogovore, a ne da razmisljaju o napadu na Srbe, alikod njih he prisutna samo mrznja

0 | 0
Sanja's picture

Sanja

S obzirom na to kako je nastala politicka garnitura na Kosovu ne cudi me sto se prave baze za teroriste

0 | 0
Simo's picture

Simo

Vojska Srbije nece dopustiti da se bilo sta lose desi Srbima na KiM.

0 | 0
Dejan's picture

Dejan

Srbija nece dopustiti da se ponovi 17. mart 2004. godine.

0 | 0

Pages

  • <
  • Strana
  • od 2
  • >

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd