Skip to main content
srebrenica

Pakleni plan MUSLIMANSKOG EKSTREMISTE! Hoće da promene zakon kako bi ponizili Srbe za sva vremena

Foto: Profimedia
Elektronska peticija "e-1837" za donošenje zakona o kažnjavanju svih u Kanadi koji poriču da je ono što se desilo u Srebrenici genocid, ušla je u prvu fazu procedure, ali je daleko od izglasavanja u zakon.

- Srbi iz Kanade čine sve da ovaj potez zaustave i pre nego što uđe u parlament jer bi eventualno donošenje takvog zakona praktično značilo ukidanje prava na slobodu govora u Kanadi - ističe predsednik Društva za očuvanje srpske baštine iz Otave Stanko Vuleta komentarišući pisanje bošnjačke štampe da je donošenje ovakvog zakona u Kanadi gotova stvar.

Vuleta kaže da se u Srebrenici zaista desio ratni zločin, ali i da kvalifikaciju Srebrenice kao genocida osporava nemali broj ljudi kao npr. haška sudija Matimba Njambe, Filip Korvin iz UN, general Karlos Martins Branco iz Unprofor-a, Noam Čomski, vodeći mislilac našeg vremena, Kjel Magnuson, švedski profesor i direktor Centra za studije genocida, Majkl Mendel, profesor na pravnom fakultetu u Torontu i mnogi drugi.

Vuleta ističe da iza peticije stoji Institut za istraživanje genocida Kanade koji u principu čini jedan čovek i to muslimanski ekstremista Emir Ramić.

On veliča mudžahedine kao "borce za veru" i navodi da su bosanski muslimani pretrpeli ni manje ni više nego 11 genocida. Ramić poziva na ukidanje "genocidne tvorevine" Republike Srpske i poriče srpske žrtve u Jasenovcu. U svojim tekstovima je blatio i kanadskog generala Luisa Mekenzija i optuživao ga za najgore zločine.

Šansa da se peticija pretvori u zakon praktično ne postoji jer bi tako nešto temeljito uzdrmalo osnove kanadskog ustava, a da je sama peticija uvreda ne samo za 3.287 Srba ubijenih u Bratuncu i srebreničkom kraju nego i za stotine muslimana koji su pobijeni jer su se opirali teroru Nasera Orića.

Peticiju je "sponzorisao" skupštinski poslanik iz Vindzora Brajan Mase iz Nove demokratske partije koji ima vrlo mali uticaj. Protiv inicijative pokrenuli su se ne samo Kanađani srpskog porekla, nego i drugi uticajni Kanađani, uključujući i same članove NDP-a.

Foto: Profimedia

Vuleta poziva srpsku dijasporu i druge Kanađane koji znaju šta se zaista desilo u Bratuncu i srebreničkom kraju da zovu svoje članove parlamenta i zahtevaju da ne podrže ovu peticiju.

Poziva srpsku dijasporu da listom glasaju protiv NDP-a na sledećim izborima u oktobru ove godine.

Američki advokat Stefan Karganović takođe podvlači da je vreme za akciju i mobilizaciju dijaspore u Kanadi i SAD.

- Primer profesora Srđe Trifkovića, kojem je 2011. onemogućen ulazak u Kanadu iz Sijetla jer je nameravao da na Univerzitetu u Vankuveru održi predavanje o srpskoj vizuri zbivanja u Srebrenici 1995. treba da bude opomena - kaže Karganović.

Trifković se sa kanadskom državom sudio do 2015. kad je dobio spor, ali je izgubio silno vreme i novac da bi dokazao da je u pravu. Advokat iz Čikaga ističe da u Kanadi uopšte nema zakona kojim se kriminalizuje poricanje genocida nad Jevrejima.

- Sve srpske organizacije i pojedinci koji hoće da se direktno obrate kanadskim parlamentarcima preko elektronske pošte to mogu da učine preko portala "Istorijski projekat Srebrenica". Na ovom sajtu naći će sve elektronske adrese aktuelnih kanadskih zvaničnika – objašnjava Karganović.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd