Skip to main content
Albanci

PAKLENI PLAN Prištine za promenu etničke strukture na KiM: Albanci kreću da naseljavaju sever pokrajine

Foto: Profimedia
Maštovite ideje Veseljija

Kosovski Albanci i dalje smišljaju nove metode da ostvare svoju misiju i proteraju preostale Srbe na KiM.

Jedan od glavnih stratega ovog paklenog plana je predsednik nepriznate kosovske skupštine Kadri Veselji, a njegov novi adut je projekat “Nova Mitrovica” koja podrazumeva gradnju u Kosovskoj Mitrovici sa obe strane Ibra.

Kadri Veselji
Kadri Veselji
Foto: Profimedia

Prema pisanju prištinskih medija, u naseljima Suvi do, Gušavce i Vinarce, u blizini reke Ibar, treba da se grade stambene zgrade u visokogradnji, od tri do sedam spratova. Plan predviđa da se u ovoj oblasti izgrade škole, sportski tereni i medicinski centri, ali i uredi korito Ibra i pešački i biciklistički prostor.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić poručuje da Veselji može da se igra urbaniste tamo gde žive Albanci, ali da u opštinama pod efektivnom srpskom kontrolom to neće biti moguće.

Albanci ne biraju sredstva kako bi se dokopali SRPSKE IMOVINE!

- Megalomanski planovi Kadrija Veseljija završavaju se tamo gde počinju nadležnosti srpskih samouprava na KiM. Te nadležnosti, prema dogovorima postignutim u Brieslu, biće prenete i na ZSO, koja će imati pun nadzor nad mnogim oblastima od značaja za život i opstanak srpskog naroda, pa i nad oblašću prostornog planiranja - naglašava Đurić.

Profesor Pravnog fakulteta Duško Čelić kaže da je ovaj slučaj dokaz da je Albancima imovina sredstvo kojima hoće da ostvare političke ciljeve.

- Ovo je još jedna u nizu Veseljijevih muzičkih želja i veoma je zanimljivo što je izabrao baš ovaj momenat da izađe sa tim. Albanci sigurno nikad neće odustati od severne Mitrovice, jer su i dosad naseljavali ljude u naselja severnog dela. Cilj im je bio promena u biračkom spisku, a u krajnjem i promena u demografskoj strukturi - objašnjava Čelić.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd