fbpx
Skip to main content
Šešelj

PANIKA MEĐU ALBANCIMA U STUDIJU! Šešelj predložio meru odmazde zbog poreza Prištine! Pozvali se na Ustav Srbije

Foto: Happy TV printscreen/ SD ilustracija
Gosti emisije "Posle ručka" na Hepi televiziji bili su dr Vojislav Šešelj, dr Darko Trifunović, Demo Beriša, Nedžad Behljulji, a tema je bila nova konfrontacija Beograda i Prištine

- Albanci su politički podeljeni i u toj podeli učestvuju strane sile. Tači ima uporište kod Erdogana i kod Amerikanaca, to ga i održava na vlasti, ali i Haradinaj ima uporište u nekim evropskim centrima moći. Preko odnosa njih dvojice prelamaju se dve politike: politaka kompromisa i politika čvrstog insistiranja na menjanju tzv. "granica". Drugo, Srbija je doživela je jedno veliko poniženje i ja mislim da reagovanje na to nije bilo adekvatno. Morao se odmah uputiti demarš i tražiti da se skine zastava tzv. Kosova u Francuskoj. Pošto to nije urađeno, predsednik države nije trebao otići u Pariz. Kad je već otišao, trebalo je tražiti po povratku u Beograd odlaganje Makronove posete - rekao je Šešelj. 

Šešelj otkrio: Gruevskog spasili srpski četnici! Na Horgošu u 5 sati ujutru prešao u Mađarsku!

On je dodao da je zamenik pomoćnika ministra spoljnih poslova morao da zamoli ambasadora Francuske da se zbog unutrašnjih prilika u Srbiji odloži Makronova poseta i rekao da se tako čuva čast države.

Govoreći o susretu Tačija i Putina, Šešelj kaže da Putin nije očekivao takav susret, ali da se predsednik Rusije poneo državnički. 

- Do susreta je došlo sasvim slučajno, sto se tiče predsednika Putina. Pretpostavljam da su razmenili kurtuozne reči, Putin je državnik. Od toga Tači pravi marketing, a naivni ljudi to ne mogu da tumače na pravi način - rekao je predsednik SRS.

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj
Foto: Happy TV printscreen

Šešelj se osvrnuo i na povećanje poreza od strane Prištine na srpsku robu.

- Ovde je reč o kršenju CEFTA sporazuma, koji je usvojen na insistiranje EU. Kosovo je u tom sporazumu sa onom fusnotom. Sad je vlast u Prištini otvorila novi poligon konfrontacije, a to je ekonomska konfrontacija. Ako intervencija Srbije ne uspe, Srbija može svim Albancima sa Kosova da prelazak preko srpske teritorije naplaćuje 100 evra. Jeftinije je platiti 100 evra i preći preko Srbije, nego prelaziti drugim putevima. Bolje je što pre stati sa tom konfrontacijom u ekonomskoj sferi - naveo je predsednik SRS. 

U tom trenutku, Albanci u studiju su se pobunili, pozivajući se čak na Ustav Srbije. Podsetimo, u Ustavu Srbije piše da Srbija ima dve autonomne pokrajine - Vojvodinu i Kosovo i Metohiju. 

Hepi
Emisija "Posle ručka" na Hepi televiziji
Foto: Happy TV printscreen

On je izneo i ideju za nastavak dijaloga Srba i Albanaca, ali bez mešanja stranog faktora.

- Ako se isključi mešanje Zapada lakše ćemo naći rešenje. Maksimalno rešenje Albanaca je potpuna nezavisnost, a Srbi žele da Kosovo ostane u sastavu Srbije. Može li se tu naći rešenje, da se Albanci i Srbi na Kosovu i Metohiji razdvoje. Vlast iz Beograda se ne bi mešala u vlast Albanaca na Kosovu i Metohiji, to je najveći stepen autonomije. Nema vojske, a Kosovo i Metohija su formalno u sastavu Srbije - predložio je predsednik SRS.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd