Skip to main content
Saša Paunović

Paunovića podržava čovek iz Bele knjige o mafiji

Foto: Media Centar
Sašu Paunovića, predsednika opštine Paraćin i potpredsednika Demokratske stranke, podržava Bratislav Milojević u javnosti poznat kao čovek iz bele knjige o mafiji koju je sastavio MUP Srbije

Još 2007. godine na čelo Opštinskog odbora DSS u Paraćinu postavljen je Bratislav Milojević, koji je u Beloj knjizi MUP- a Srbije označen kao vođa organizovane kriminalne grupe. Prema pisanju Blica, Milojević je bio na čelu organizovane kriminalne grupe koja se bavila ucenama, zelenaštvom, oduzimanjem vozila, teškim krađama, iznudama i drugim krivičnim delima.

Milojević je tada bio odbornik DSS u skupštini opštine Paraćin, a medijima se tada pravdao da je u Beloj knjizi završio greškom , i da je ceo napad na njega usledio zbog uspeha DSS od kako je on na čelu te stranake na lokalu. Sve ove informacije napravile su veliku buru u DSS, a tadašnji portparol Demokratske stranke Srbije Branislav Ristivojević potvrdio je tada za B92 da je istina da se Milojević našao u Beloj knjizi i da će ga ta partija hitno smeniti. Ristivojević je takođe tvrdio da DSS nije znao za Milojevićevu reputaciju.

Saša Paunović i Bratislav Milojević (u plavoj jakni)

Tada se oglasio i Saša Paunović koji je na sva usta kritikovao Bratislava Milojevića. Ipak, izgleda da se sve menja kada se fotelja izmiče. Isti taj Paunović koji je za Milojevića pričao da je kriminalac, 2016. godine kada na izborima ne dobija podršku građana Paraćina i kada mu fali skupštinska većina, sklapa koalicioni sporazum sa Bratislavom Milojevićem a sve kako bi uspeo da ostane na mestu predsedika opštine Paraćin. Tako, Milojević koga je sam Paunović potpredsednik DS, okarakterisao kako kriminalca, postaje čovek koji Paunovića sada održava na vlasti.

Danas, posle jedanaest godina, Milojević je u razgovoru za naš portal priznao da se nalazi u Beloj knjizi rame uz rame sa velikim kriminalcima, a na pitanje ko ga je sačuvao tada od državnih organa kaže da je to bila samo sreća. Na pitanje da li mu danas smeta to što ga je Paunović nazivao kriminalcem i kako može da podržava čoveka koji je sve to govorio o njemu kratko kaže: - Paunović je govorio na bazi teksta iz Bele knjige.

Kako to da je Paunović koji tvrdi da se bavi politikom kako bi sprečio korupciju i kriminal ipak ušao u koalicioni sporazum sa čovekom za koga je sam tvrdio da je kriminalac i da li je želja za vlašću jača od čistog obraza pitanje je koje potpredsednik DS Paunović treba da objasni ne samo Paraćincima, već i ostatku Srbije.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd