fbpx
Skip to main content
Skupština

PLJUŠTE UVREDE U SKUPŠTINI! Živković pomahnitao, skočio na Arsića: MAJMUNE, DŽUKELO, KRETENU! (VIDEO)

Foto: Srbija Danas/Media Centar/Facebook/PrintScreen/Zorica Vučić
Skupštinsku polemiku prekinule su gnusne uvrede

Skupštinsku polemiku o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju obeležila je danas razmena uvreda između poslanika opozicije i vladajuće većine, a predsedniku Nove stranke Zoranu Živkoviću izrečena je opomena zbog dobacivanja.

Poslanik SNS Srbislav Filipović je rekao da su SNS i Aleksandar Vučić u prethodnih šest godina pokazali kako se pošteno i odgovorno vodi zemlja i poručio opoziciji da pogledaju podršku koju imaju na izborima.

Otkriven razlog zašto Tači, Pacoli i Haradinaj nisu bili na većeri sa Trampom: Izmislili laž zbog kog je UN izdao zvanično saopštenje

- Ona se meri statističkom greškom. Gde ste vi, gde smo mi i kako danas žive penzioneri i zaposleni u Srbiji? - upitao je Filipović.

Na to je Živković rekao da je tačno da su rejting stranke koju vodi i njeni rezultati na izborima drastično manji nego što su rezultati SNS, ali i dodao da je i "Hitler imao odlične rezultate u Nemačkoj pre početka Drugog svetskog rata".

Predsedavajući Veroljub Arsić ga je upozorio da će sledeći put, ako bude veličao životno delo Hitlera, dobiti opomenu.

- To je najgora moguća uvreda. Ja sam uvredio Hitlera gore nego što je istorija - dobacio je Živković, nakon čega mu je Arsić izrekao opomenu.

Reč je potom dobio Filipović koji je kazao da on može da ustane, a da Živković "posle toliko vinjaka" ne može nikako, na šta se Živković uvredljivim rečima obratio predsedavajućem Arsiću.

- Jesi li čuo ovo majmune jedan? Jesi li čuo ovo, kretenu? To nisi čuo, džukelo - rekao je Živković.

Vučić se sastao sa Čubrilovićem: Poštovanje Dejtonskog sporazuma uslov stabilnosti regiona (FOTO)

U raspravu se, između ostalih, uključio i poslanik Demokratske stranke Balša Božović koji je Arsiću rekao da nije smeo da dozvoli da se poslanici, bilo da predstavljaju opoziciju ili vladajuću većinu, obraćaju jedni drugima na takav način.

- Ne može neko na tako vulgaran i nepristojan način, šta god da je u pitanju, da se obraća i oslovljava kolegu koji sedi preko puta, mislim da vi, kao predsedavajući, treba da uvedete na neki način red i čuvate dostojanstvo dok god sedite na mestu predsedavajućeg ovog doma - rekao je Božović.

Zoran Živković
Foto: Media Centar

Na to mu je Arsić odgovorio da je pokušao da zaštiti dostojanstvo parlamenta zato što ne želi da se spominje ideologija koja je bila najrazornija i najdestruktivnija u ljudskoj civilizaciji.

I oni bi da budu država?! Poslanik na Kosovu muljao sa nemačkim vizama, pa PRETIO tužiocu

Poslanik SRS Nemanja Šarović smatra da je predsedavajući Arsić najodgovorniji za povrede Poslovnika, jer dozvoljava da se iznose kojekakve uvrede.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd